Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Üzüm Bağları Suya Kavuşuyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yeni bir projeyi daha hayata geçirerek Yunusemre ilçesi Türkmen Mahallesinde damla sulama tesisi yapımına başladı. Çalışmanın tamamlanmasıyla üzüm bağları suya kavuşacak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Yunusemre ilçesi Türkmen Mahallesinde 2015 yılında yapımı tamamlanan küçük ölçekli sulama göletine ait damla sulama tesisinin yapımına başladı. Önceki yıllarda Ortaköy Türkmen Sulama Kooperatifi, DSİ ve İl Özel İdaresi tarafından sulamaya açılan alanda sondaj kuyularının veriminin düşmesi nedeniyle sulanamayan üzüm bağları, damla sulama tesisi ile tekrar suya kavuşacak.
Proje ile 150 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, “Türkmen mahallesinde yaşayan çiftçilerin faydalanacağı proje kapsamında bir adet küçük ölçekli sulama göleti, göletteki suyun terfisi için motopomp grubu ile 500 metre terfi ve isale hattı borusu inşa edilecek. İlk etapta yaklaşık olarak 150 dekar tarım arazisi proje kapsamında sulanacak. Hali hazırda kuru şartlarda sofralık üzüm yetiştirilmekte olan arazide sulu tarıma geçişle birlikte çiftçilerin gelirlerinde yüzde 50 civarında artış sağlanacak. Çiftçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel