Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Ücretli Otopark Uygulaması Başladı Caddeler Boşaldı
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde başlatılan ücretli otopark uygulaması cadde ve sokakların boşalmasına neden oldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir’de 21 caddede ücretli otopark uygulaması başlatıldı. Alaşehir’de ilk kez başlatılan uygulamada pazar günleri hariç her gün 08.30-19.30 saatleri arasında uygulanacak. Ücretli otopark uygulamasının ilk on dakikası ücretsiz olmak üzere saati 2.5 lira olarak belirlendi. Aylık abonman uygulamasında yüzde 70-75 oranlarında indirim uygulanacak. Ücretli otopark uygulaması ilçe merkezinde bulunan Atatürk Bulvarı, İstiklal, Sümer Oral, Cumhuriyet, Kurtuluş, Reddi İlhak, Osman Akça, İsmet Paşa, Kenan Evren, Fevzi Paşa, Nadir Erin, Arif Şenol Sözer, Murat Tosun, Hayrettin Kambur, Adil Meriç, Ahmet Ayvacık, Abdil Turan, Mektep ve Kuyucak Caddeleri olmak üzere 21 caddede uygulanacak. Uygulama caddelerin boşalmasına ve genişlemesine de olanak sağladı.
Alaşehir Otopark Koordinatörü Serkan Adalı uygulamayla ilgili olarak, "Şehir merkezinde bulunan 21 caddede ücretli otopark uygulaması yapılıyor. Uygulama ile şehir içi trafiği rahat bir nefes aldı. Caddeler boşaldı. Esnaflar işyerlerinin önlerinin açılmasından mutlu oldular. Günümüzde araç sahibi hızla artmaktadır. Araç sayısının hızla artması nedeniyle özellikle şehir merkezlerinde trafik yoğunlaşarak, otopark sıkıntısını da beraberinde getirmektedir. Alaşehir’in nüfusu yaklaşık yüz bin civarında. Araç sayısı ise 50 bin civarında. İki kişiye bir araç düşmektedir. Özellikle Alaşehir’in pazarı olan Salı ve Cuma günleri yoğun bir trafik yaşanmaktadır. Şehir adeta nefes alamamaktadır. Otopark ücretli olunca bir çok araç sahibi zorunlu kalmadıkça, ya aracını evinden çıkarmıyor, yada ücretsiz olan kenar mahallelere park yapmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla şehir trafiği de rahatlamış oluyor. Vatandaşlar uygulamadan memnun kaldıkların söylüyorlar. Araç sahipleri yıllık abone olmaları halinde yüzde 70-75 oranında indirimden yararlanabilecekleri için, abone olmalarını öneriyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel