Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu gençlik

TÜRK-SAĞLIK SEN ASKERLİK MUAYENELERİ YÖNTEMİNE KARŞI ÇIKIYOR..
Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, Manisa’nın pilot il seçildiği askerlik muayenelerinin aile hekimlerince yapılmasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Düzenlediği basın açıklamasında Manisa’nın pilot il seçildiği askerlik muayenelerinin aile hekimlerince yapılmasını eleştiren Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, uygulamada sağlık çalışanları açısından bir takım risklerin bulunduğunu vurguladı. Sistemin çalışmasında sorunların yaşanabileceğini belirten Mutlu, "Manisa Pilot İl seçildi. Buradan şu çıkıyor. Askerlik muayeneleri bundan sonra aile hekimleri tarafından yapılacak. Cumartesi nöbeti, defin raporu, askerlik derken iş doğuma kadar gidecek gibi görünüyor. Patron çıldırmış mantığıyla hareket edilen bu türlü uygulamaları yaparak sistem çalışamaz bir duruma sürüklenmektedir. Türkiye’de aile hekimine ihtiyaç sayısı bugün itibariyle 2 bin 955’dir. Yani aile hekimlerimiz 2 bin 955 aile hekiminin daha yapması gereken işi üstlenmişlerdir. AB ortalaması olan bin 500 hastayı yakalamak için bugün itibariyle 31 bin aile hekimine ihtiyaç var. Aile hekimlerinin yüzde 47’si haftada 200’den fazla hasta görüyor. Haftada 300’den fazla hasta gören aile hekimleri ise yüzde 28’lik bir orana sahip. 2014 yılında aile hekimliğine yapılan muayene sayısı 238 milyon 561 bin oldu. Buna göre yılda, bir aile hekimi 11 bin 155 muayene yapıyor. Böylesine yoğun iş yükü yüklenen hekimlerimiz çalışma barışı, moral ve motivasyondan yoksun kalmaktadır. Bu yapılan haksız uygulamanın iptal edilmesi gerekmektedir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel