Öne Çıkanlar kısa film manisa aile hekimleri derneği kenan ışık manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı

TARIM ÜRETİCİSİNİN GELİRİ ARTIYOR..
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kısal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanan damla sulama tesisinde üreticiler sulama yapmaya başladı. Proje ile Elek Mahallesinde 240 dekar ve Yarbasan Mahallesinde de 250 dekar olmak üzere toplam 490 dekarlık tarım arazisinin damla sulama sistemi ile sulanacağı belirtilirken, çalışma üreticinin yüzünü güldürdü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye yönelik gelir arttırıcı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda Demirci ilçesine bağlı Elek ve Yarbasan mahallelerinde önceki yıllarda İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan, 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından projede eksiklikler tamamlanarak hizmete sunulan tesiste çiftçiler sulama yapmaya başladı. Proje kapsamında 6 bin 490 metre muhtelif çap ve ebatta PVC ve korige boru, 53 adet vana ile bunlara ait bağlantı parçalarının döşenmesi işinin Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörlüğü katkıları ile tamamlandığını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, “Proje ile Elek Mahallesinde 240 dekar, Yarbasan Mahallesinde 250 dekar olmak üzere toplam 490 dekar tarım arazisi damla sulama sistemi ile sulamaya açıldı” dedi.

ÜRETİCİNİN GELİRİNDE 750 BİN LİRALIK ARTIŞ BEKLENİYOR
Halihazırda çay kenarına kurulan benzinli motorlarla ve toprak kanallarla yapılan arazi sulamasının kapalı sistem sulama sistemine çevrilerek su iletim randımanının arttığını da belirten Okkalı, “Böylelikle buharlaşma ve sızma kayıplarının azaltılması ile sulanan arazi miktarında yüzde 70 civarında artış sağlandı. Sebze, elma ve kiraz tarımının yapıldığı bölgede gerek sulama randımanındaki artış, gerekse sulama alanındaki artışa bağlı olarak çiftçilerimizin gelirinde 750 bin TL gelir artışı öngörüyoruz. Boru malzemeleri İl Özel İdaresi tarafından karşılanan ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tamamlanan tesis için KDV hariç 28 bin 502 TL harcama yapıldı” diye konuştu.

ÜRÜNÜNÜZ BEREKETLİ, KAZANCINIZ BOL OLSUN
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin her zaman yanında olduklarını, onların gelirlerini arttıracak çalışma ve proje üretmeye devam edeceklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tarımın göz bebeği Demirci ilçemize bağlı Elek ve Yarbasan mahallelerimizde Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca yapılan çalışmayla toplam 490 dekarlık tarım arazisi damla sulama sistemiyle sulanmaya başladı. Üreticimizin gelirini arttıracak bu çalışmamızın Elek ve Yarbasan mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm üreticilerimize ürünlerinin bereketli, kazançlarının bol olmasını temenni ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel