Öne Çıkanlar yunusemre manisa sarıgöl mısırdaki idam kararları nurullah savaş

Su Kabaklarını Sanat Eserine Döndürdü
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik öğretmenlerinden Ramazan Karataş, 8 aydır su kabaklarıyla yaptığı 25 eseri okulda sergilemeye başladı.
Elektrik öğretmeni Ramazan Karakaş internette görerek etkilendiği su kabağı oyma işlemini kendine hobi edindi. 8 ayda 25 su kabağı tasarlayan Karakaş eserlerini okulda beğeniye sundu. Karataş, “Yaptığımız eserler, ilk tarihten itibaren kullanılan su kabağı dediğimiz ürünlerdir. Kabakları alıyoruz, kurutuyoruz. Kuruttuktan sonra temizliyoruz. Ondan sonra motiflerimize göre delik açmak kaydıyla veya inceltme kaydıyla işliyoruz, süslüyoruz. Her türlü deseni yapabiliriz. Diriliş Ertuğrul’u örnek alarak oradaki desenleri aldım. Semazenlerimiz var. Hasır deliklerimiz var. Gül üzerinde çalıştım. Atatürk motifleri üzerinde çalıştım. Görüldüğü gibi sipariş üzerine de çalışıyorum” dedi.
Bu tür örnekleri internette görmeye başladığını belirten Karataş, “Ondan sonra araştırdım yapabilir miyim diye. İşin içerisine girdikten sonra ticari tarafını hiç düşünmeden yapmaktan hoşlandığım için boş zamanlarımızı tamamen bununla değerlendirdim. Zahmetli bir iştir. İşin içinde oyma olduğu zaman 5-6 gün sürüyor, ama sadece boncuk üzerine çalıştığımız zaman 1-2 günde çıkartabiliyoruz. Bu eserlerin bir kısmını evde kullanıyorum.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel