Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri hazine bakanı sosyal koruma ak parti Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Soma’da Organik Atıklar Geri Kazanılacak
Soma Belediyesi, organik atıkların geri kazanımı için hazırladığı projeyi Zafer Kalkınma Ajansı’na sundu.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, hem ekonomiye hem de çevreye faydalı bir proje hazırladıklarını söyledi. Ergene, "Atıkların geri kazanımı için çok önemli bir proje hazırladık.
Bu amaçla evlerden, kahvehanelerden ve pazar yerlerinden, organik atıkların toplanarak, Yağcıllı mahallesindeki belediyeye ait tesiste depolanacak. Ayrıca hayvan pazarından ve hayvan üreticilerimizden topladığımız taze hayvan gübresini 2/3 oranında karıştırarak kompost haline getirip solucanlara yem olarak verilecektir. Bunun sonucu olarak solucanlardan elde edilecek solucan gübresini öncelikli park, yeşil alanlardaki süs bitkilerine, çiçeklere, serada, Atatürk Stadı gibi çim alanlarında, zeytin ve meyve bahçeleri ile organik tarım yapan üreticilere kullandırılacak. Böylece ilçemizde çıkan organik atıkların geri dönüşümü sağlanırken, elde edilen solucan gübresi kullanımı ile park ve yeşil alanlarda kullandığımız kimyasal gübreyi azaltmak, organik tarım yapan çiftçilerimize destek olmak ve organik tarım yapmayı özendirmeyi amaçlamaktayız. Dünyada solucan gübresi “Siyah Altın” olarak adlandırılmaktadır. Bizlerde ilçemize ve vatandaşlarımıza katkı yapacak her verimli projeyi yapıyor ve destekliyoruz. Proje kapsamında öncelikli olarak dezavantajlı guruplardan engelli kardeşlerimiz çalıştırılacaktır." dedi.
Ergene, projeye Soma Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Soma Ziraat Odası, Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı ile Soma Spastik Çocuklar Derneği’nin de destek olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel