Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Selendi’de Öğrencilerin Karne Sevinci
Manisa’nın Selendi ilçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 26 okulda 4 bin 500 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.
Selendi’de 2015-2016 eğitim öğretim yılında son ders zilinin çalmasıyla birlikte karne dağıtım töreni düzenlendi. Selendi ilçe genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 26 okulda eğitim gören yaklaşık 4 bin 500 öğrenci karne alarak yaz tatiline girmenin sevincini yaşadı. Karne dağıtımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, öğrencilerin yaz tatilinde zamanlarını iyi kullanmalarını bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Tokkaş, öğrencilere, öğrenci velileri ve öğretmenlere seslenerek, "Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Notları pek iyi olmayan öğrencilerimiz, sizler tatille birlikte, sıkı bir çalışma programı yapmalı ve öğretmeninize danışarak eksik olduğunuz konular hakkında yönlendirme istemelisiniz. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz." dedi. Öte yandan 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel