Öne Çıkanlar Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem Kula Devlet Hastanesi enflasyon açıklaması

Salihli’de 48 Girişimci Daha Sertifikasını Aldı
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 48 kursiyere daha sertifikalarını teslim etti. Son katılanlarla birlikte Salihli, Kula ve Selendi’de girişimcilik sertifikası alanların sayısı 434’e ulaştı.
KOSGEB’in yeni iş kuranları desteklemek üzere verdiği 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanmak üzere Salihli TSO’da eğitim gören girişimci adaylarından 48 kişi daha sertifikalarına kavuştu.
KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan’ın da katıldığı sertifika dağıtım töreni Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda düzenlendi. Girişimci adaylarının yoğun ilgi gösterdiği törende sertifikalar Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Yönetim Kurulu Üyeleri Cemalettin Tosun, Mehmet Dalgıç, Yunus Kaya ve Bayram Emir Yorguncu tarafından teslim edildi.
Sertifika dağıtımından önce bir konuşma yapan Salihli TSO Başkanı Yüksel, girişimci olabilmek için gerekli olan iki şarttan birinin cesaret, diğerinin de sermaye olduğunu belirterek, “Girişimcilik ruhunun sizde bulunduğuna inanıyorum. Sermaye de KOSGEB tarafından sağlanıyor. Başarılı olacağınıza inanıyorum.” dedi.
Salihli TSO olarak özellikle kadınların evlerinden çıkarak iş hayatına atılmasını desteklediklerini, KOSGEB’in de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını vurgulayan Yüksel, Salihli, Kula ve Selendi’de bugüne kadar 434 girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığını, bunlardan 56’sının kendi işyerini kurduğunu kaydetti.
KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan da, göç sorunun önüne geçilmesi için KOSGEB girişimcilik desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında, Salihli’nin girişimcilikte öncü bir ilçe olduğunu ifade etti. Arslan, Manisa olarak girişimcilik eğitimlerinde üst sıralarda olduklarını, sadece 2016’nın ilk 4 ayında bile 2015 yılının toplamından daha fazla kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti.
KOBİGEL DESTEĞİ TANITILDI
KOSGEB’in verdiği güncel destekler Salihli TSO’da tanıtıldı. Salihli’deki büyük ölçekli firmaların katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım, KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan tarafından gerçekleştirildi. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Salihli Organize Sanayi Bölge Müdürü Çağrı Duygu’nun da katıldığı bilgilendirmede, Levent Arslan, başvuru süresi 1 Temmuz’da sona erecek olan KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında açıklamalarda bulundu.
’Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi’, ’Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme’ ve ’KOSGEB Destekli Girişimlere İvme 2016’ başlıklarıyla sunulan projelere başvurmak isteyenler, KOSGEB’in web sitesinden ayrıntıları öğrenerek, uygun kriterleri taşıması halinde hibe desteği ve uygun faizli krediden yararlanabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel