Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri ak parti

Sağlık İşleri’nden İlaçlamaya Modern Cihazlar
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, il genelinde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını daha modern ve kusursuz yapmak amacıyla ileri teknolojiye sahip 13 adet yeni ilaçlama cihazı aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, il genelinde vatandaşlara daha temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevre sunmak amacıyla ilaçlama çalışmalarında kullanılmak üzere ileri teknolojiye sahip 13 adet Soğuk Sisleme Cihazı aldı. Yeni makinelerin tanıtımı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Ek Hizmet Binası önünde gerçekleştirildi. Kullanım ömürlerini tamamlayan ilaçlama makinelerinin yerine modern cihazlar alarak yenileriyle değiştirdiklerini ifade eden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, yeni alınan 13 adet Soğuk Sisleme Cihazı ile sivrisinek mücadelesinin daha etkili devam edeceğini söyledi. Aykurt, soğuk sisleme cihazlarının Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı mikron çaplarında püskürtme özelliğine sahip olduğunu belirterek, “Modern ilaçlama cihazlarımız sayesinde biyosidal ürünün havada askıda kalma süresi de artacak. Böylece haşere ile mücadelede daha etkili sonuçlar alabileceğiz. Aynı zamanda geçen yıl filomuza kattığımız tüm ilaçlama cihazlarının da kalibrasyon ayarlarını ve bakımlarını yaparak ilçe ekiplerimize teslim ettik” diye konuştu.
HAŞEREYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Sivrisinekle mücadele konusunda Şubat ayında başlayan çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Aykurt, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe koordinasyon merkezleri ve mahalle muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Yürüttüğümüz etkin mücadele ile her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerlerini kontrol altında tutuyoruz. Yeni alınan ilaçlama makinelerinin Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Yeni alınan ilaçlama cihazları, haşere ile mücadele ekiplerine cihazların kullanımı konusunda eğitim verilmesinin ardından teslim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel