Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Çocuklar Bu Proje ile Dijital Hayattan Uzaklaşacak ÖMÜR DEDİĞİN PROGRAMININ KONUĞU İSMAİL AYDIN OLDU çankaya Gündem şehitler için kınama

Sağlık Hizmetlerinde İletişim Onlardan Sorulacak
 Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan program yöneticisi ve CBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özmen, 2012 yılında kurulan ve Türkiye’de ilk ve tek olan yüksek lisans programının tezli ve tezsiz-uzaktan eğitim olarak yürütüldüğünü belirtti. Temel amaçlarının sağlık çalışanlarının iletişim ve ilişki kurma becerilerini geliştirmek olduğunu anlatan Özmen, “Kuruluşlarının yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu hasta ve hasta yakını ile bir iletişim kanalı olarak geliştirmek. Her türlü iletişim kanalını ve araçlarını kullanarak hasta ve sağlıklı bireylerin sağlıkla ilgili tutum ve davranışlarını daha olumlu hale getirmek. Sağlık alanındaki hizmet ve ürünleri tanıtmak ve alan ile ilgili bilimsel bilgi üretmek” olduğunu anlattı.
Prof. Dr. Erol Özmen, “Sağlık hizmetlerinde iletişimi hem sağlık çalışanları hem de hasta ve hasta yakınları için daha olumlu bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Başka bir deyişle hem sağlık çalışanlarının hem de hasta ve hasta yakınlarının memnun olduğu, çatışmaların en aza indiği bir ortam oluşması için çaba harcıyoruz” dedi.


Prof. Özmen, bu süreçte mezunlara önemli görevler düştüğünü, sağlık uygulamalarında tüm tarafların şikâyetçi olduğu bu alanda mezunlar ile önemli bir açığın kapatılacağını, yöneticilerin de sağlık hizmetlerinde iletişim uzmanlarını uzmanlık alanlarına uygun konumlarda görevlendirmeleri gerektiğini vurguladı.


Özdem Bahçeci, Sibel Koçyiğit Taşköprülü, Arzu Çelik, Esin Erdem, Saadet Görgülü, Asuman Dinçyürek, Zeynep Sezer, Nurhan Mete, Güllü Yeşilyurt, Özgür Taylan Deniz, Müzeyyen Akyüz Adamcı, Murat Karagöz, Lokman Öymener, Meltem Yılmaz ve Aslıhan Çarpar Türkiye’nin ilk ‘Sağlık Hizmetlerinde İletişim Uzmanları’ oldular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel