Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu Serbest Gündem Manisa Büyükşehir Belediyesi

Polonya ve Türkiye Arasında Online Ders

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu 2014 yılından bu yana AB eğitim öğretim, gençlik ve spor programı olan Erasmus+’a sıkı bir şekilde entegre olan e Twinning projeleriyle devlet okulları arasında seçkin bir konuma geliyor.
Twinning üzerinden 4 adet proje yürütülen okulda bugün Coolture Kids Projesi kapsamında Polonya’nın Varşova kentinde bulunan Tadeusza Reytana w Warszawie okuluyla online ders işlendi. Proje kapsamında geçen hafta öncelikle öğretmenler arası skype üzerinden yapılan toplantı ile faaliyetler, katılımcı sayıları üzerine fikir alışverişi yapıldı. Bugün ise Türkiye’den 21, Polonya’dan28 öğrencinin katılımıyla online olarak öğrenciler birbirlerine kendilerini tanıtıp, hobileri, okulları yaşadıkları şehirler ve ülkeleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Bundan sonraki aşamada öğrencilerin yaşadıkları şehirlerinin tarihi, turistik ve kültürel yerlerini tanıtan videolar çekerek eTwinning space üzerinden paylaşımlarda bulunacakları öğrenildi.
Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğretmenleri olan Zeynep Saraç, İshak Kurt, Melda Çoşkun, Hülya Ertunç ve Volkan Bozkaya tarafından koordine edilen 4 proje daha olduğu bildirilirken bu projelerden bazılarının Coding workshop (İyilikte yarışan çocuklar), The importance of the traditional games as a factor of cultural integration (geleneksel çocuk oyunları) ve Coding with scratch (Scratch ile kodlama) olduğu öğrenildi.
Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Ali Osman Çoşkun bu tür projelerin okulların uluslar arasında kendilerine önemli bir yer bulmasına katkı sağladığını belirterek yapılan projelerin öğretmenlerin ve öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini artırdığını ve Manisa’nın okullarının markalaşması yönünde önemli olduğunu belirterek katkı veren idari amirlerine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel