Öne Çıkanlar enflasyon açıklaması Serbest Gündem izmir istanbul Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu 14 Ekim Cumartesi günü

ORDANİK TARIMA BELEDİYEDEN TEŞVİK
Yunusemre Belediyesi organik tarımda yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor. Üreticileri organik tarıma teşvik eden belediyenin çalışmaları kapsamında 126 üreticinin organik tarım yapmak için müracaatta bulunduğu öğrenildi.
Yunusemre Belediyesi organik tarım konusunda çalışmalarda bulunuyor. İlçe sınırları içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS), kayıtlı olan çiftçilerin organik tarım ve sertifikasyon ücretleri ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Yunusemre Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Belediye Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban, İlçe Tarım Müdürü Engin Kurt, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve teknik personel katıldı. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Yunusemre Belediyesi’nin organik tarım ile ilgili olarak yaptığı çalışmaların meyvesini verdiğini kaydetti.
126 ÜRETİCİ BAŞVURDU
Yunusemre’de 126 kişinin organik tarım ile ilgili talepte bulunduğunu belirten Şiyak şöyle konuştu:
“İlçe sınırları içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS), kayıtlı olan çiftçilerin Organik Tarım ve sertifikasyon ücretleri Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Ziraat Odası, Manisa Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa karşılanacaktır. Organik tarım ile ilgili çalışmaların talebi ve eğitimi İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından takibi yapılacaktır. Bu durum ile ilgili protokol imzalandı. İzole edilmiş alana sahip olan Yunusemre ilçesinde yetiştirilen ve ekonomik değere sahip olan ürünler organik tarım sertifikasına sahip olacaktır. Organik tarım ile ilgili eğitimler sonucunda ilaç kullanımında ve toprak işlemede bilinçli bir tarım yapılması hedeflenmektedir. Bu amaçla ilgili olarak toplamda 3 bin 305 dekar arazi üzerinde bu çalışmalar devam edecektir. Çiftçi talepleri ilk aşamada 126 kişi organik tarım müracaatında bulundu. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların daha verimli ve daha geniş katımlı meyveleri alınacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel