Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Öner’den Eğitim Sisteminin Yenilenmesi Çağrısı
2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin yarın tamamlanacak olması nedeniyle bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Araçların, amaç ve yöntemlerin değiştiği, her şeyiyle başkalaşan dünyada eğitim sistemimiz hem maddi hem de milli ve medeniyet değerlerimize uygun formatta yenilenmelidir.” dedi.
Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner 2015-2016 eğitim öğretim yılının hem bir değerlendirmesi yaptı hem de yeni eğitim öğretim yılındaki beklentilerinden bahsetti.
2015-2016 eğitim-öğretim yılı sona ererken öğrenciler için dinlenme, öğretmenler için yenilenme, yöneticiler için ise sorunların tespiti ve çözümü için bir fırsat dönemine girildiğine dikkat çeken Öner, “İnsan gerçeğimiz ve medeniyet değerlerimizle uyumlu bir müfredatın bir an önce yürürlüğe girmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Eğitim-öğretim; düşü, gerçeği, ideali, kabiliyetleri ile doğrudan insanı, insan kaynaklarını yetiştirme faaliyetlerinden dolayı milletin bugünü ve yarını için hayati öneme sahiptir. İdeolojik kaygılarla bezeli, köhnemiş, verimsizliği ortada bir eğitim programıyla başarıya ulaşılamaz. Araçların, amaç ve yöntemlerin değiştiği, her şeyiyle başkalaşan dünyada sistemi hem maddi hem de milli ve medeniyet değerlerimize uygun formatta yenilemek mecburiyete dönüşmüştür. Yeni müfredat, biçimi ve muhtevasıyla akıllı, bilgili, ahlaklı, vicdanlı, özgür, ekip çalışmasını bilen, başaran, cesur, araştırmacı bireyler yetiştirmeyi amaçlamalıdır. Yeni anayasa ile taçlanacak toplumsal bütünleşme ve olgunluk, hazırlanacak yeni müfredatın da daha yararlı sonuçlar almasını kolaylaştıracaktır. Genel yetkili sendika olarak, yeni döneme kadar, 19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların uygulanması başta olmak üzere, eğitim çalışanlarının huzuru ve istihdamı, milletimizin geleceği ve ülkemizin nitelikli bir eğitim sistemine kavuşması için yetkilileri aşağıdaki sorunları çözmeye davet ediyoruz.” dedi.
Öğretmen ihtiyacının, ücretli öğretmenlik veya vekil öğretmenlik gibi palyatif uygulamalarla değil, kadrolu öğretmen istihdamıyla giderilmesi gerektiğini kaydeden Öner, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, kalıcı öğretmen istihdamının sağlanması için zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere, illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkanları dikkate alınarak, kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesiyle ilgili düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getirdi.
Yeni eğitim öğretim yılında 19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini de dile getiren Öner, karma eğitim dayatmasının da sona ermesi gerektiğini savundu. Kılık-kıyafet uygulaması dayatmasının da darbe ürünü olduğunu kaydeden Öner, bu konuda başlattıkları sivil itaatsizlik eyleminin, taleplerinin karşılanıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.
Okullara bütçe verilmesi gerektiğini kaydeden Öner, öğretmenlik kariyer sisteminin de uygulanması gerektiğini söyledi.
Dershane Sistemi ve Temel Lise dönüşümünün sağlıklı şekilde gerçekleşmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Öner, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmesindeki belirsizliğin biran önce giderilmesini ve hak kayıplarının sona erdirilmesini bakanlıktan beklediklerini açıkladı.
Proje okulları uygulamasına önem verilmesi gerektiğini kaydeden Öner, öğretmenin itibarının önemsenmesi ve şiddetin engellenmesi gerektiğini kaydeden Öner, tacizcilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, “Geride kalan eğitim-öğretim yılında, maalesef bazı taciz ve istismar olayları gündeme gelmiştir. Eğitim kurumlarında cinsel taciz ve istismar istatistikleri incelendiğinde, konunun acil tedbir gerektiren bir boyuta ulaştığı görülmektedir. Taciz yapan her kim olursa olsun, hak ettiği muameleyi görmeli, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bakanlık, taciz ve istismar iddialarının üzerine giderek konu adli makamlara intikal etmeden evvel gerekli tahkikatı tamamlayıp inisiyatifi eline almalı, öğretmenlerin ve eğitim kurumlarının yıpratılmasının önüne geçmelidir.” dedi.
LİSELERDE YENİ BİR GEZİ PROVASINA MÜSAADE EDİLMEMELİDİR
Son günlerde bazı liselerin birilerinin provokatif eylemleriyle gündeme geldiğine dikkat çeken Öner, “Okul yöneticilerine yönelik sistematik protestolarda öğrenciler dışarıdan manipüle ve istismar edilmektedir. Yeni bir Gezi kalkışması zemini arayanlar, bugün liseliler üzerinden yeni bir hazırlık içerisindedir. Eğitim-öğretim ortamlarını, oradaki çocuklarımızın masumiyetini perde arkasında tezgahlanan kirli emel sahiplerinin istismar etmesine fırsat verilmemelidir. Velayeti velilerde olan çocuklarımız illegal yapıların telkinlerine terk edilmemeli, velilerimiz çocuklarıyla bu dönemde daha sıkı ilgilenmelidir.” diye konuştu.
TATİL DÖNEMİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR
Öner açıklamasını şöyle tamamladı:
“Milli Eğitim Bakanlığı, sona eren eğitim-öğretim yılının bilançosunu çıkararak, başta eğitim çalışanlarının mali ve sosyal hakları ile çalışma şartları olmak üzere, eğitim-öğretimin kalitesine ve çıktılarına olumsuz etkisi olan sorunlara, yeni eğitim-öğretim yılından evvel çözüm bulmalıdır.
Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, insan varoluşunun doğal işleyen mahiyeti gereği, anlama ve düşünme faaliyetlerini tatile çıkarmak gibi bir yanılgıya düşmeden, ‘insan, bilmekle yorulmaz, tersine bilmemekle atalet kazanır. Asaletle atalet yan yana duramaz’ ilkesi doğrultusunda hareket etmelidir. Bizler, çalışmak için dinlenir, dinlenmek için çalışırız, çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize iyi bir dinlenme ve yenilenme dönemi diliyor; yeni eğitim-öğretim yılının daha nitelikli ve verimli geçmesi için, dikkat çektiğimiz sorunların çözülmesi gerektiğini bir defa daha ifade ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel