Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği şehzadeler belediyesi

Manisa’da 7 Bin 136 Aday LYS’ye Girdi
Manisa’da bugün gerçekleştirilen LYS’de 7 bin 136 aday ter dökerken, dışarıda kendilerini bekleyen veliler ise Yasin-i Şerif okudu.
Üniversite adayları için düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu Sosyal Bilimler oturumuyla başladı. Sabah saat 10.00’da başlayan sınavda Manisa’da 27 binada 352 salonda 13’ü hükümlü 21 engelli olmak üzere toplamda 7 bin 136 öğrenci ter döktü. Üniversite adayları 44 soru bulunan tarih testini 65 dakikada; 14 soru bulunan coğrafya testini ise 20 dakikada cevaplayacak. 32 soru bulunan felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ise 50 dakikalık cevaplama süresi verildi. Her bir testin ayrı soru kitapçığında bulunduğu sınavda tek cevap kağıdı kullanıldı. Adaylar, tarih testi ve coğrafya-2 testinin cevaplama süresi içinde ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testinin ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamadı. Sınav ise toplam 135 dakika sürdü.
ÖĞRENCİLER TER DÖKTÜ, VELİLER YASİN OKUDU
LYS’ye giren üniversite adaylarını velileri de yalnız bırakmadı. Çocuklarını okula getiren veliler, onlar çıkana kadar okul önlerinde heyecanla bekledi. Bazı velilerin heyecandan gergin olduğu gözlenirken, bazı veliler ise çocuklarının sınavlarının iyi geçmesi için Yasin suresini okudu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel