Öne Çıkanlar Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı İl Müdürü Öztürk

Magnesia’dan Maski’ye Sayaç Müzesi Hayata Geçti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen sayaç müzesini ziyaret etti.
MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’nda bulunan müzeyi ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Uzun, Nursel Ustamehmetoğlu ve Mahmut Bilgen, Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Erdal Nohutçu ile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak ve Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz eşlik etti.
MASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi, Manisa ilinde en eskisi 1930 tarihli olan sayaçlardan kurulu bir müze oluşturdu. Geçmiş ile günümüz arasına köprü kuran müzeye Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün ziyaret gerçekleştirdi. Müzede Manisa’nın eski parklarında yer alan yer alan tulumbalar, en eskisi 1930 tarihli su sayaçları ve muslukları yer alıyor.
MÜZEMİZE ZİYARETÇİLERİMİZDEN BÜYÜK İLGİ GELİYOR
Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz, eski eşyalara oldukça meraklı olduğunu, amatör bir küratör olarak geçmişi unutmamak ve genç kuşaklara göstermek için bu müzeyi kurduklarını ifade etti. Deniz, “İdaremizi ziyaret eden diğer Büyükşehir Belediyelerinden gelen yetkililer ve Zambiya’dan gelen ekip de bu çalışmamıza büyük hayranlık duymuşlardı. Bu çalışmada amacımız, tarihimize sahip çıkarak aslımızı yitirmemek. Önümüzdeki günlerde müzemize yeni parçalar da eklenecek” dedi.
Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz oluşturulmasında büyük emeği olan müzede yer alan sayaçları, muslukların ve tulumbaların tarihçesini Başkan Ergün’e anlattı. Müzede gördüğü antika sayaçlar, musluklar ve tulumbaları büyük bir merakla takip eden Başkan Ergün, böyle bir çalışma sebebiyle Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz’i tebrik etti. Başkan Ergün, “Gelecekte yaşarken geçmişimizi de unutmamamız gerekiyor. Bu su sayaçlarına, musluklara bakınca eskiyi hatırladım. Müzeye verilen isim de çok güzel ‘Magnesia’dan MASKİ’ye’ ismiyle burada bugünle geçmiş arasında güzel bir bağ kurulmuş” dedi.
TARİHİN ÖNEMLİ PARÇALARI BU MÜZEDE
Müzede gördüğü parçaların çok hoşuna gittiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “1930 yılında Soma ilçemizde kullanılan su sayacı, bu müzenin en eski parçası. Tarihin önemli bir parçasının burada sergileniyor olması gerçekten çok güzel. Sayaçlardaki tarihsel gelişimi görmek çok önemli bir konu. Burada aynı zamanda günümüzde kullanılan sayaçları da görüp karşılaştırma yapılabiliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel