Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisada kaybolan 2 teknisyen 6 saat sonra bulundu Yunusemre Kadınları Muhtar zatürreye yenik düştü Akhisar Arena

Geçici Atık Depolama Sahaları Maskiden
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde oluşacak atıklar için bertaraf edilmeden önce geçici depolanma alanları yapılıyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde faaliyet gösteren tesislerde ortaya çıkan atıkları nihai bertarafından önce tesisler içinde geçici olarak depolanması için ‘Atık Geçici Depolama’ sahaları kuruyor. Çevreye ve insana zarar verebilecek unsurdaki atıklar bu sayede kontrol altına alınıyor. Atık Yönetimi Yönetmeliği ve Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik gereği MASKİ Atıksu Arıtma Daire Başkanlığı geçici depolama alanları için çalışmalarını başlattı. Yapılan çalışma sonrası Akhisar Atıksu Arıtma Tesisi geçici depolama sahası tamamlandı. Salihli Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise çalışmalar devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Ahmetli, Kula ve Saruhanlı ilçelerinde hizmet veren tesislere de atıkların geçici olarak depolanacağı sahalar inşa edecek. Depolama alanlarının 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanması bekleniyor.

TESİS 3 HAFTADA TAMAMLANACAK
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, atıksu arıtma tesislerini inşa etmekle çalışmalarının tamamlanmadığını belirtti. Koç, “İlimizin daha temiz ve sağlıklı bir yapıya kavuşması için atıksu arıtma tesislerine büyük önem veriyoruz. Şu an aktif durumda bulunan tesislerimizde ortaya çıkan atıkların geçici olarak depolanması için alanlar oluşturuyoruz. Atıkların nihai bertarafından önce tesis içinde ya da güvenli bir noktada depolanması için yönetmelik hükümleri bulunan depolama alanlarını 3 haftada tamamlayacağız. Yönetmelikler gereği Akhisar, Salihli, Ahmetli, Kula ve Saruhanlı ilçelerinde bulunan tesislerimize bu depolama alanlarını inşa ediyoruz. Bu sayede tesislerimizde ortaya çıkan atıklar bir zarara mahal vermeyecek şekilde depolanmış olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel