Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Zafer Sezer Alp alaşehir mitingi

Eğitim Bir Sen Büyük Oyuna Dikkat Çekti
Liseli gençlerin provokatif eylemlerin içine çekilmeye çalışıldığı günümüz gelişmelerini değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Yıllar önce gezi kalkışmasında amacına ulaşamayan kesimler, şimdi yeni gezilere zemin hazırlamaya çalışıyorlar. Bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisindeler. Öğrencilerimizin art niyetli kişiler tarafından kullanıldığı açıktır. Evlatlarımıza hep beraber sahip çıkmalıyız. Liseliler üzerinden dayatılan kaos planını el birliğiyle bozmalıyız." dedi.
Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, son zamanlarda İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan ardından Pertevniyal Lisesi ve birkaç okulun daha karıştığı protestoların aslında öğrenci kaynaklı olmadığını, bunun gençler üzerinden yapılan kirli bir oyunun parçası olduğunu söyledi.
ÇOCUKLARI SOKAĞA ÇEKMEK İSTİYORLAR
Gezi’de yaşananların bir benzerinin okullarda başlatılmak istendiğini de vurgulayan Öner, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Gezi kalkışmasına zemin hazırlayan kesimler, bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisinde gibiler. Liselerde kirli bir oyunun tezgahlandığını görüyoruz. Masum öğrenciler kullanılmak isteniyor. Bu açıkça çocuk istismarıdır. Yayınlanan bildirilerin profesyonelce ve provoke amaçlı olduğu ortada, o bildirileri öğrencilerin kaleme aldığını düşünmüyorum. Liselerde okul yöneticilerine yönelik sistematik protestolar öğrenci kaynaklı değildir. Bildirilerdeki profesyonellik de bunun göstergesidir. Gezi’de faiz lobisi ve emperyalistler rol almıştı. Yine rahat durmuyorlar. Çocukları sokağa çekmek istiyorlar. Yeni bir planı devreye sokma gayreti içerisindeler, aileler mutlaka çocuklara sahip çıkmalıdır. Liseliler üzerinde dayatılan kaos planını el birliğiyle bozmalıyız.”
Öner, çocukların dışarıdan manipüle edildiğini söyleyerek, “Gençlerin yeri sokaklar ve dışarıdan yönlendirilen eylemler değil, kütüphane, laboratuvar, spor salonları ve kültür merkezleridir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel