Öne Çıkanlar nurullah savaş genel kurmay başkanlığı recai şeyhoğlu niğde saldırısı recep tayyip erdoğam

"Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri" eğitime başladı

Diyanet Akademisi Aday Din Görevlileri Eğitimi 1. Dönem Açılış Programı Manisa’da Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi. Programda 122 aday din görevlisi Manisa’da eğitim alacak.

Diyanet Akademisi Manisa İhtisas Merkezinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Diyanet Akademisi Manisa İhtisas Merkezi Müdürü Vehbi Özcan, din görevlilerini toplumun önüne çıkmadan önce bütün alanlarıyla birlikte donanımlı hale getirebilmek amacıyla eğitimlerin düzenlendiğini belirterek, eğitim alacak aday din görevlilerine başarılar diledi.

Manisa Müftüsü Hasan Hüseyin Güler de Diyanet Akademisinin öneminden bahsederek bu uygulamayla aday din görevlilerinin daha donanımlı hale geleceğini söyledi.

Vali Yaşar Karadeniz de yaptığı konuşmada, “Vatandaşlarımızın eğitim düzeyleri artıyor bu sebeple ona hem bu dünya için hem de ahiret için rehberlik edecek din görevlilerimizin bu rehberliği yapabilmeleri için de en az onlar kadar bilgili, donanımlı, belki onların önünde olacak kapasiteye sahip olması gerekir. Diyanet Akademisi din görevlilerini bu donanıma sahip olacak şekilde yetişmesi amacıyla kuruldu. Şimdi herkese düşen, bunun içinin iyi doldurularak bu eğitimlerden iyi verim alınması ve bunun sahaya iyi bir şekilde yansıtılması. Birçok meslekte hepimiz ya bina yapıyoruz ya yol yapıyoruz ya altyapıyla uğraşıyoruz. Yani neticede materyalle uğraşıyoruz. Ama öğretmenler ve din görevlileri insanla uğraşıyor ve insanı yetiştirmeye çalışıyor. Dolayısıyla toplumumuzun nasıl bir geleceğinin olacağı, nasıl bir yapıya kavuşacağını bu iki meslek belirliyor. Bunun için bu meslek gruplarında çalışanların tüm davranış şekilleri çok önemli. Örneğin çok basit bir şey ben bu iki meslek personelinin eline sigarayı hiç yakıştıramıyorum, bırakabiliyorsa bırakması daha iyi olur. Hem kendi sağlığı açısından hem o örnek format açısından tavsiye. Burada alacağınız eğitimle elbette ki mesleğinizle ilgili her konuda belli bilgiler verilecek. Ancak siz mesleğe başladığınızda unutmayın ki cami cemaatiyle sadece camide, mevlitte, cenazede bir arada olan bir din görevlisi olarak kalırsanız o zaman topluma yönelik, milletimize yönelik sorumluluğunuzu tam olarak yerine getirmiş olmazsınız" dedi.

Eğitim ve din görevlisi meslek grubunun toplumun kılcal damarlarına kadar girmiş iki meslek olduğuna da dikkat çeken Vali Karadeniz, “Gidin, en ücra köyde cami de vardır, okul da vardır. Dolayısıyla aslında sizler hem devletin hem de milletin oraya ulaşan kolusunuz. Sadece belli görevlerle kendinizi soyutlamamalısınız bilakis bulunduğunuz bölgede her türlü sosyal sorumluluk çalışmalarının içinde olmanız gerekir. Örneğin görev yaptığınız mahallede bir genci uyuşturucuyu bırakmaya ikna edip, tedaviye ihtiyacı varsa tedavi almasını sağlayabiliyor ona manevi desteği verebiliyorsanız o zaman görevinizi dört dörtlük yerine getirmiş olacaksınız. Elbette emniyetimiz, jandarmamız bunlarla mücadele ediyor. Ama onların mücadele ettiği boyutu, yasal boyutu ve yasadan aldığı yetkiyle işin zorlama boyutu. Ama sizler işin manevi boyutunda onlara ulaşabilmelisiniz. Görev yaptığınız yerde düzeltilmesi gereken hangi sosyal hastalığı, hangi toplumsal hastalığı düzeltirseniz hem milletimizin geleceğini tehdit eden hem de onların sağlığına zarar veren bir durumu engellemiş olursunuz. Bunu başarıyla yapan görevlilerimiz olduğunu ben sahada birçok yerde gördüm. Ben inanıyorum ki sizlerde bu bilinçle görev yapacaksınız" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin Kahraman da programda, aday din görevlilerine mesleki yeterlilik ve gereklilik konularının ele alındığı bir sunum gerçekleştirdi. İlk dersin Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş tarafından online olarak verilmesi ile başlayan eğitimden toplamda 5 bin kişinin faydalanacağını, yüz yüze eğitimin bugün itibariyle başlamış olduğunu ifade etti.

Kahraman, “Sizin iyi bir hatip olarak, iyi bir imam olarak, iyi bir müezzin olarak alana çıkıp orada cemaatimizin önünde hizmet etmenizi bekliyoruz. 4 bin 929 görevli arkadaşımız araziye çıktığında yerelde görev yapan bütün yetkililer şunu diyecekler Elhamdülillah iyi hatipler geldi, iyi imamlar geldi, iyi müezzinler geldi. Camilerde işini iyi yapan görevlilerimizin, cemaatiyle iletişimi iyi kuran görevlilerimizin sayısı artacak" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel