Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü Başakşehir akhisar İl Milli Eğitim Müdürü

Diyabet Hastalarına Haritalı Eğitim
Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz Merkezefendi Devlet Hastanesinde faaliyet gösteren Diyabet okulunda, hastalara ‘Diyabet Haritası’ üzerinden eğitim verildiğini belirterek uygulama neticesinde diyabet hakkında bilgilerin akılda daha kalıcı hale geldiğine dikkat çekti. Hastalar ise uygulamaya yoğun ilgi gösterdiler.
’Diyabette yaşam’, ’Diyabet Nasıl Etki Gösterir’, ’Sağlıklı Beslenme ve Egzersiz’, ’İnsülin Tedavisine Başlamak’ gibi 4 farklı harita ile eğitim gören hastalar bu eğitim tarzıyla bilgilerin akılda daha kalıcı olduğunu ifade etti.
Eğitim sırasında hastaların da eğitime katılma imkanı sunan diyabet haritaları, hastaların hastalıkları hakkında tartışabilmelerini ve bilgi ile deneyimlerini paylaşabilmelerini sağlıyor. Diyabet eğitim hemşireleri, Sağlık Bakanlığı, Diyabet Hemşireliği Derneği ve Türkiye Diyabet Vakfı işbirliğiyle verilen özel kurs neticesinde bu eğitimi vermeye hak kazanıyor.
DİYABETİNİ KONTROL EDEN HASTA SAYISINI ARTTIRDI
Diyabet eğitiminde kullanılan haritalarının eğitimi bir oyuna dönüştürdüğünü ifade eden Diyabet Hemşiresi Sevil Sözbir, paylaşılan konuların akılda kalma oranlarının arttığını belirtti. Sözbir, “Yapılan araştırmalar eğitimde anlatılan konuların aktif katılımlı bir tartışma ortamında yüzde yetmişlere varan bir oranda akılda kaldığını gösteriyor. Ayrıca hastanın sağlık çalışanlarıyla daha iyi iletişim kurması ve tedaviye uyumunun arttırılması da mümkün oluyor. Diyabet haritası eğitimiyle birlikte diyabetini kontrol eden ve düzenleyen kişi sayısı artmıştır. Şimdiye kadar uygulamalardan dolayı komplikasyonlu hasta sayısında hızla azalmalar görülmüştür” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel