Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

Depremzede çocuklara moral etkinliği

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Manisa’ya gelen ailelerin çocukları için düzenlediği etkinliklerle, depremin etkilerini bir nebze olsun azaltmaya çalışıyor.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün önderliğinde il müdürlüğü teknik personelleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda ağırlanan vatandaşların çocuklarını ziyaret ederek, onlarla bolca vakit geçirdi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Böcekleri Seviyorum, Doğayı Koruyorum” sloganıyla gerçekleştirdiği “Böcek Şenliği ve Organik Tarım Eğitimi” etkinliği, yurtlarda kalan çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Çocukların böcek koleksiyonlarına ilgisi büyük oldu.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personelleri, çocuklara organik tarım nedir, organik tarımın faydaları, böceklerin doğadaki rolleri, zararlı ve faydalı böcekler, böcek fobisi gibi konularda bilgiler aktardı. Ziraat Mühendisleri çevre, insan, bitki ve hayvan sağlığını korumanın önemine değindi.

Gıda ve Yem Şubesinde görevli gıda mühendisleri, gıda kaybı ve israfına yönelik eğitim verirken, israf edilen gıdaların nasıl geri kazanılabileceği, gıdaların nasıl korunacağı konularında bilgilendirmelerde bulundu. Çocuklara ‘Gıdanı Koru’ ve ‘Organik Tarım’ konularında hazırlanan çizgi filmler izletildi.

Etkinlik süresince çocuklar, ‘Organik Tarım Maskotu Bay Kıvrık’ ve ‘Gıda Kahramanı Maskotu Cano’ ile de eğlenceli dakikalar geçirdi. Etkinlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler ve aktivite kitabı verildi.

İl Müdürü Metin Öztürk, çocukların depremin olumsuz etkilerinden bir an önce kurtulmaları için hem eğiten hem de eğlendiren bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirtirken, depremin yaralarını hep birlikte saracaklarını kaydetti.

Etkinliğe; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Erkek Yurdu Müdürü Erkan Akbalık, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu, konu sorumlusu teknik personel ile depremzede vatandaşların çocukları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel