Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu şehzadeler belediyesi

Araştırmacı Yazar Konferanslarını Vali Güvençer'e Anlattı

 Ziyarette konuşan Şiyak, “T.C. Üsküp Büyükelçiliğimiz ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Şener Bilal moderatörlüğünde düzenlenen “Rumeli ve Göç Gerçeği” konulu söyleşi için Makedonya’ya davet edildim. 3 Ekim'deki bu etkinlikte Rumeli’nin fethinden Türkiye’ye göç edilmesine kadar geçen süreçte yaşanan acıları anlattım. Etkinliğe Üsküp Büyükelçimiz Tülin Erkal Kara, TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Maarif Vakfı Üsküp Müdürü Mustafa Dillioğlu, TRT Üsküp Temsilcisi Bekim Muhtareviç, Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, Eğitim Müşaviri Tamer Sevim, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hakan Özçelik, Ticaret Müşaviri Bünyamin Kutlu, MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin, Büyükelçilik Temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar ve çok sayıda Üsküplü katıldı. Katılımcılardan valimize selam getirdim” dedi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde davetli olarak gittiği Ankara’da konferans verdiğini aktaran Şiyak, “13 Ekimde Çayyolu Doğa Kolejinde Rumeli ve Göç Tarihi konusunda konferans verdim. 14 Ekim'de de Yeni Osmanlılar Derneğinin davetlisi olarak Hamamönü Kabakçı Konağında Tarih Söyleşileri etkinliğine katılarak Rumeli ve Balkan Tarihini anlattım. Ankara’da Manisa eski valimiz Halil İbrahim Daşöz ile de görüştüm. Kendisinin hem valimize hem de bütün Manisalılara gönderdiği selamlarını getirdim” şeklinde konuştu.

Vali Güvençer de kendisini ziyaret ederek bilgi verip selamlar getiren Manisalı araştırmacı yazar İlber Şiyak’a hem kendisi hem de Manisalılar adına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel