Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri ak parti

500 Dekar Arazi Suyla Buluşacak
Tarım ve Hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi’ye bağlı Tavak Mahallesinde yapımını tamamladığı küçük ölçekli sulama göletinin yanı sıra damla sulama tesisini hayata geçiriyor. Sulama göleti ve sondaja ait damla sulama tesisinin ihalesinin yapıldığını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, proje ile hiç sulanamayan 500 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Selendi’ye bağlı Tavak Mahallesinde arazilerin sulanabilmesi için yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nce 2015 yılında yapımı tamamlanan küçük ölçekli sulama göletinin yanı sıra şimdi de bölgede damla sulama tesisi yapılarak daha önce sulanamayan arazilerin suyla buluşması sağlanacak. Projeyle ilgili bilgiler veren Kırsal Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı, “2015 yılında yapımını tamamladığımız küçük ölçekli sulama göletinin ardından şimdi de gölet ve sondaja ait damla sulama tesisinin ihalesinin gerçekleştirdik. İhaleye alan firmaya yer teslimi yapıldı. Projemiz ile halihazırda hiç sulanamayan yaklaşık 500 dekar tarım arazisi damla sulama sistemi ile sulamaya açılacak” dedi.
YÜZDE 50 VERİM ARTIŞI HEDEFLENİYOR
Projede 3 bin 700 metre değişik çaplarda boru, 37 adet vana ve bunlara ait bağlantı parçalarının kullanılacağını dile getiren Okkalı, “Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan damla sulama tesisinin maliyeti KDV hariç 71 bin lira. Haziran ayı itibariyle sulu tarıma geçilmesinin planlandığı arazilerde turşuluk salatalık dikilmesi öngörülüyor. Proje ile yaklaşık yüzde 50’ye yakın verim artışı hedefleniyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel