Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

41 Kilometrelik Bisiklet Yolu Açılışa Hazırlanıyor

 İlk etapta 11 kilometrelik bölümü açılacak ve Türkiye’nin ilk 41 kilometrelik bisiklet yolu, Manisa’nın doğusundan batısına uzanıyor. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayarak, İzmir çıkışına kadar uzanacak bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi şehrin önemli noktaları yer alıyor. Diğer şehirlere örnek olacak nitelikteki bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, Vestel bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına uygun olarak kaplayacak. Türkiye’de bir ilk olan 41 kilometrelik bisiklet yolu yerli malı LED’ler ile aydınlatılarak 24 saat kullanıma imkan sağlayacak. Ayrıca Vestel tarafından yola belirli aralıklarla yerleştirilecek olan bilgilendirme ekranları ile de bisiklet ve sağlıklı yaşam üzerine bilgilendirme yapılacak.

Türkiye’de 41 kilometrelik uzunluğu ile birinci etap açılışı gerçekleştirilecek olan 11 kilometrelik bisiklet yolunun açılışı kapsamında uluslararası spor müsabakası olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Manisa etabı da geçilecek. Müsabaka kapsamında bisikletçiler Vestel City içindeki güzergahı kullanarak Türkiye ve Manisa’nın tanıtımına katkı sağlayacak. Törene Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katılım sağlaması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel