Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Üzüm bağında tenor sesleri yükseldi

Üzümün başkenti Alaşehir’in Bağ Bozumu Gecesi ilginç bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin Toscana’sı olarak adlandırılan Alaşehir’in uçsuz bucaksız üzüm bağlarında dünyaca ünlü opera sanatçıları Hakan Aysev ve Levent Gündüz unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser öncesi sahneye çıkan Sunay Akın ise hikayeleriyle misafirlerini hem bilgilendirdi hem de güldürdü.

Manisa’nın Alaşehir ilçesi farklı bir gösteriye imza attı. Sadık Doğrusöz Bağ Evi’nde gerçekleştirilen gece, Alaşehir Belediyesinin ‘Âlâ Akşamlar’ etkinlikleri kapsamında düzenlendi. Uçsuz bucaksız bağlarıyla Türkiye’nin en büyük üzüm rekoltesine ve çeşitliliğe sahip ilçesi olan Alaşehir, marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Alaşehir Belediyesinin düzenlediği ’Âlâ Akşamlar’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Bağ Bozumu Gecesi’nde sahneye çıkan dünyaca ünlü iki tenor Hakan Aysev ve Levent Gündüz, Alaşehir’in, İtalya’nın üzüm bağları ve şaraplarıyla ünlü Toscana bölgesinden kat kat daha etkileyici bir yer olduğunu belirtti.

Bu sene düzenledikleri Kurtuluş etkinliklerindeki amaçlarının her zaman yapılan işlerden farklı etkinlikler ortaya koyarak Alaşehir’in bir marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, programın açılış konuşmasında şunları belirtti:

“Bir gelecek hayalini herkes kurabilir ama hedeflerinizin ne kadar gerçeğe ve akla uygun olduğunu tespit etmek için kaynaklarınız yeterli de olmayabilir. İşte bu nedenle bir strateji belirlemek ve uygulama adımlarını hayata geçirmek için farklı bir bakış açısı, her gün yaptığınızdan farklı şeyler yapmanız da gerekebilir. Evet, bir hayalimiz var. Bildiğiniz gibi bir ülkenin rekabet gücü, nitelikli insan kalitesinin, aklıyla kültür ve tabiat varlıklarını yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirebilmesi, özgün ve yenilikçi ürünlerini değerlendirip ihraç edebilmesiyle ortaya çıkar. Manisa’da üzüm herkesin gözdesi. Şu hasat döneminde herkes üzümden bahsediyor ama tarıma, çiftçiye, insanımıza ve tanıtımına da yatırım yapmanız gerekiyor. Peki, mevzumuz sadece üzüm mü? Hayır, elbette hayır ama üzüm yöremizin en güçlü ürünü. İşte bu konumu nedeniyle üzümümüzü lokomotif yaparak diğer güçlü ürünlerimizi, yerel ve özgün yönlerimizi de peşine takarak ekonomide, ticarette, sosyal ve kültürel alandaki ölçeğimizi, ülkemizin sınırlarının dışına taşımak, tanıtmak ve artırmak istiyoruz.”

Yemyeşil bir üzüm denizinin ortasındaki Sadık Doğrusöz Bağ Evi’nin bahçesinde, gerçekleştirilen gecede; şair, yazar, araştırmacı ve doğasever Sunay Akın’ın benzersiz anlatımıyla yapacağı gösterinin ardından sahneye çıkan dünyaca ünlü opera sanatçıları Hakan Aysev ve Levent Gündüz ikilisinin eşsiz konseri ise davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. İki ünlü ismin kimi zaman solo kimi zaman birlikte söyledikleri parçalara Alaşehirliler de coşkuyla eşlik etti. Programın sonunda Başkan Karaçoban Sunay Akın, Hakan Aysev ve Levent Gündüz’e katıklarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
AlaşehirinBağ Bozumu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel