Sevgili okurlar,

Ülkemizde çalışanların ücretlerinin verilmesi ve bu ücretlerin belirlenmesi Memur ve işçi kadroları baz alınarak hesaplanır.

Memurların ücretleri kademe ve dereceleri 657 sayılı kanuna göre belirlenir işçilerin ücretleri ise 4857 sayılı iş kanununa göre sözleşmeler kapsamında belirlenir. Bu kanunlarda belirtilen maddeler göre memur ve işçi hakları eşit işe eşit ücret, eğitim derecesine, çalışmış olduğu yıllara göre ve kıdem esasları da göz önünde bulundurularak altı aylık veya yıllık ücretler belirlenir.

Temmuz ayında memura ve emeklilere verilen ikinci altı aylık ücret artışları adaletli olmamıştır. Memura %86 verilirken memur emeklisine %25 verildi aradaki fark %61olmuş bu adalet mi? bunu ne vicdan kabul eder nede yasalara uyar.

Bu haksızlığı örneklerle açıklarsak daha da iyi anlaşılmış olacak en düşük memur maaşı 22000 TL oldu. Göreve yeni başlayan memur 22000 TL ücreti alacak 25 yıl çalışan memur da 22000 TL alacak bu hesaplama hangi mantıkla yapılmış anlayan beri gelsin, bir diğer örnekte şöyle Üniversiteden mezun olmuş birisi göreve başlarken 1/8’den(sekiz inci derecenin birinci kademesinden) maaş hesaplanması yapılır alması gereken maaş ortalama 12000 TL olur

ancak en düşük memur maaşı 22000 TL olduğundan on iki bin değil yirmi iki bin lira alacak aradaki fark 10000 TL Mevcut çalışan bir memur ise 1/4(son derece) 30 yıldır çalışıyor aldığı maaş ortalama 25000 TL bu adaletli mi? vicdanlara sığar mı

Emeklinin durumu içler acısı 30-40 yıl çalışan ve emekli olan bir emeklinin ortalama maaşı(zamsız) 10-12 bin TL’dir zamlar durmadan yağmur gibi yağıyor her ürüne gelen zam %50’de aşağı değil emekliye verilen %25’de kaldı.

Otuz yıl çalıştıktan sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ¼’den emekli olan Müdür arkadaşın almış olduğu maaş 12000TL’dir. 25 yıl çalışan memurun 12000 TL maaşı 22000 TL olacak, Memura

%17,55+8077seyyanen, işçiye %45, asgari ücrete %34, emekliğe ise

%25 zam verildi buna haksızlık, adaletsizlik ve vicdansızlık denir.

Emeklileri yetkililerden ve hükümet üyelerinden istekleri maaşlarının iyileştirilmesi ve seyyanen 8000 TL zam yapılması isteniyor. umarız emeklilerimizin bu istekleri yetkililerce yerine getirilir.

Tüm çalışanlarımıza işçilerimize ve emeklilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Her şey gönlünüzce olsun hoca kalın sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel