Öne Çıkanlar manisa salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk

Manisa ve ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı

Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ’Gazilik’ unvanı ve ’Mareşallik’ rütbesinin verilmesine atfen her yıl kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, Manisa ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gaziler Günü Manisa ve ilçelerinde kutlandı. Manisa’nın Şehzadeler, Salihli, Turgutlu, Sarıgöl ve Kula ilçelerinde düzenlenen törenlerde madalyalarıyla yer alan gaziler büyük bir gururla günlerini kutladı.

Manisa’daki törenler

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Manisa Valiliği tarafından Şehzadeler ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, şehit aileleri ve gazileri dernekleri tarafından anıta çelenk sunuldu. Törende bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, 19 Eylül Gaziler Günü’nün bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gün olduğunu kaydetti. Yapılan konuşmanın ardından Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu. Törene Vali Ünlü ve Başkanvekili Güzgülü’nün yanı sıra Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa 1. Komando Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Muammer Babuş ve Mehmet Baskak, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, İyi Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Salihli’deki törenler

Kahraman gazilerin şeref günü olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı. Şehitlik Anıtında düzenlenen törende, anıta Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın yaptı. 19 Eylül’ün kahraman gazilerin şeref günü olduğunu belirten Aydın, “Bedeli, canla, kanla ödenmiş toprakların vatan olmasında, devletimizin bekası uğrunda canlarını feda edenlerin gurur, şerefle hatırlandığı günün adı 19 Eylüldür. Tüm gazilerimizin şeref günü kutlu olsun” dedi. Gaziler Günü anma programı, Sekine Evren Anadolu Lisesi öğrencileri Ela Zengin ve Damla Şentürk ile Dernek Başkanı Nevzat Aydın tarafından şiir okunmasıyla tamamlandı. Törene, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu, Serkan Sözer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın’ın yanı sıra ilçede yaşayan gaziler, kurum müdürleri siyasi parti başkanları ve oda temsilcileri katıldı.

Turgutlu’daki törenler

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanında yapılan törende 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Gazi Dernekleri temsilcileri Ahmet İlter ve Sadık Özdemir’in günün anlam önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler günün anlamını anlatan şiir ve şarkılar söyledi. Turgutlu Belediyesi Halk Oyunlar ekibinin gösterilerinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Alanı’ndaki program sona erdi. Protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Turgutlu Gaziler Derneğine ziyaretlerde bulundu.

Kula’daki törenler

Manisa’nın Kula ilçesinde 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. Kula’da 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Gazisi İsmail Kara yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen şiirler okunmasının ardından program ilçe şehitliğinde devam etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla devam eden programda, şehitler yad edildi. Daha sonra protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesi’ni ziyaret ederek gazilerin kutlu gününü tebrik etti. Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programa Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesi Başkanı Mehmet Çürük, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Sarıgöl’deki törenler

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki Atatürk heykeli önünde düzenlenen törende Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk heykeline çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamına dair konuşma yapılıp, şiirler okundu. Törene Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye başkanı Necati Selçuk, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel