Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

TGF Belçika Temsilciliği açıldı

Yurt içi ve yurt dışı mesleki teşkilatlanma çalışmaları kapsamında TGF Belçika temsilciliği açılışı Brüksel’de yapıldı.
Avrupa Birliğinin Başkenti Brüksel’de yapılan açılışa TC. Anvers Başkonsolosu  Batu Kesmen,  T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, T.C. Brüksel Basın Müşaviri Hilal Özen, Ak Parti Belçika temsilci Ruhi Açıkgöz, Belçika CHP Birliği Başkanı Derya Bulduk, Saadet Partisi Belçika temsilciliği başkan yardımcısı Muharrem Bozçal, UID Başkanı Enis Çimen, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Sekreteri Bayram Ekici, Siyasi Parti Milletvekilleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, Gazeteciler,  İş İnsanları ve Türk Vatandaşlar katıldı.
Açılış programı Türkiye’de meydana gelen 10 ili etkileyen büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Avrupa Bağımsız Basın Birliği kurucuları Başkan Kadir Duran, Başkan Vekili Nejdet Özkan ve Genel Sekreter Bilgin Özçiftçi'den oluştu. 
Başkan Kadir Duran yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Avrupa Bağımsız Basın Birliğini uluslararası bir kimliğe kavuşturmak için çalışmalarımızı özenle yapacağız. Türk devletleri ile ilişkilerimizi geliştirmek birlikte önemli projeler ve güç birliği yapmak için bugün Türkiye Gazeteciler Federasyonu Belçika temsilcisi olarak ilk adımı attık. TGF  çatısı altında olmak bize de büyük güç katacaktır. Bu gücü meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında en iyi şekilde kullanacağız"dedi.
Başkan Vekili Nejdet Özkan ; “Türkiye Gazeteciler Federasyonunun bir üyesi olmak bize onur verdi. TGF Yönetim kuruluna huzurlarınızda bizleri onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra meslektaşlarımız için ortak projelerde birlikte çalışarak güç birliği yapacağız. Ayrıca derneğimiz tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.
Genel Sekreter Bilgin Özçiftçi; “Avrupa Basın Birliği olarak mesleğimizle ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Üst kuruluş TGF ile işbirliğimiz Türk Dünyasına büyük katkı sağlayacak. TGF Yönetim Kurulu ve üyelerine teşekkür ederim" dedi.
TGF Genel Sekreteri ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Gen.Bşk.Yrd. Bayram Ekici; “Teşkilatlanma çalışmalarımızı bugün Belçika ile güçlendirdik. Türk Dünyasında yaptığımız projelere Belçika yi da eklemiş olduk. Önemli bir basın kuruluşunun açılışını yaptık. Avrupada etkin olacak çalışmalar yapacağını düşünüyorum. Türk Dünyası ile bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz"dedi.
Türkiyeye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca; 
“Öncelikle ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımız acil şifalar diliyorum. 
Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi vuran depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde Anadolu basını olarak da zor ve acı günler yaşıyoruz. Maalesef 26 meslektaşımızı bu deprem felaketinde kaybettik, onlarca meslektaşımız enkaz altında yaralandı, yaşam mücadelesi veriyor. Yine onlarca meslektaşımız şu anda mesleklerini yürütemeyecek durumdalar. Biz TGF olarak meslektaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek ve yanlarında olmak için depremden hemen sonra o bölgelere gittik. Tüm Türkiye genelinde bir dayanışma seferberliği başlattık, buradan tüm Anadolu basınına bu yardım seferberliğine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”
 
YENİ BASIN KANUNU HÜSRAN
 
Anadolu basınının sorunlarını dile getirmişken, aslında en büyük sorun, mesleğimizle ilgili kararlar alınırken meslek kuruluşlarının görüşünün alınmaması ve yok sayılmasıdır. Anadolu basını için hüsran verici olan yeni basın kanunu bunun en son örneğidir. Bir yandan basın özgürlüğüyle ilgili kaygılara neden olurken diğer yandan da gazetelerin yaşamasının önüne geçilmesine sebep olan uygulamaları doğru bulmuyoruz. Yeni basın kanunu beklentilerin uzağında kalmıştır. Gazeteler ve çalışanlarının yanı sıra ne yazık ki Türkiye’de uydudan yayın yapan televizyonlar ve radyolar da yıllardır üvey evlat muamelesi görüyor. Hem uydu bedeli ödüyorlar hem de devletten destek alamıyorlar. Bu nedenle sayıları her geçen gün azalıyor.
 
TGF  TÜM DUNYA'DA  TEŞKİLATLANIYOR
Değerli konuklar Türkiye Gazeteciler Federasyonu  tüm dünya'da örgütlenen bir Federasyondur. Bu bağlamda Türk Dünyasında ve Balkan Ülkelerinde var olan TGF bugünde Avrupa Birliğinin Başkenti  Brüksel'de Yeni kurulan Avrupa Bağımsız  Basın Birliğini bünyemize katarak çalışmalarımıza hız verdik. Ben başta Kadir Duran olmak Necdet Özkan  ve  Bilgin Özçiftci'ye çok  teşekkür ediyorum..
Avrupa Basın Birliğinin Avrupa'da görev yapan meslektaşlarımızın sıkıntılarının çözümü noktasında önemli görev  üstleneceğine inanıyorum. Ve bu kapsamda TGF olarak Avrupa Bağımsız Basın Birliği ile güzel projelere imza atacağımıza eminim"dedi.
Program Avrupa Basın Birliği kurucularına TGF Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan üyelik beratı ve plaket takdimi ile sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel