Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne anlamlı ziyaret
Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak'ı makamında ziyaret ederek, iki kurum arasında geliştirilebilecek kültürel iş birliklerine dair görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında, Manisa ile Azerbaycan arasında köklü dostluk bağlarına dayanan kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına ortak proje ve etkinlik fikirleri değerlendirildi. Hoşgül, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi aracılığıyla temin edilen ve Azerbaycan mutfağının zenginliğini anlatan kapsamlı bir gastronomi kitabını Müdür Sudak’a takdim ederek, kültürel paylaşımın sembolü niteliğinde bir jestte bulundu.
Görüşme, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona ererken, çekilen hatıra fotoğrafı bu anlamlı ziyaretin bir hatırası olarak kayıtlara geçti. Ziyaretin, iki kardeş ülke arasındaki kültürel etkileşimi güçlendirecek yeni adımların başlangıcı olması bekleniyor.