Öne Çıkanlar kenan ışık kısa film manisa belediye başkan adayları mani yer altı otoparkı manisa aile hekimleri derneği

Av. Prof. Dr Mehmet Koç aday adaylığını açıkladı

Değerli hemşehrilerim,

Kuruluş aşamasından bu yana her ortamda ve her koşulda desteklediğim İYİ PARTİ ile olan gönül bağımı, İYİ PARTİ rozetinin, bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından takılmasından sonra, “milletvekili adaylığı” için memleketim Manisa’dan, babaocağımdan başvurmuş bulunmaktayım.

Manisa, daha çok bereketli topraklarıyla bilinmektedir. Ancak, Manisa’nın asıl cevheri, Türk Milleti’ne ve Türk Devleti’ne her zaman ve her koşulda sadık insanıdır. Bu nedenle, geçmişte şehzadelere ev sahipliği yapmasına ve günümüzde çok sayıda bakan çıkarmış olmasına rağmen, pek çok imkandan mahrum kaldığı halde, büyük bir alicenaplık göstermiş, imkanlardan yararlanma sırasının kendisine gelmesini beklemiştir. Mesela, kıyılar doldurularak yol yapılırken, kasabalar arasında bile duble yollar yapılırken, Manisa’nın en büyük iki ilçesi olan ve her biri pek çok ilimizden büyük olan Akhisar ile Salihli arasındaki yol, yıllar sonra, neredeyse yapılacak başka yol kalmayınca tamamlanabilmiştir. Bu gecikmenin bedelini, çok sayıda hemşehrimiz trafik kazalarında can vererek ödemiştir. Artık Manisa’nın ve Manisalı hemşehrilerimizin hakettiği imkanlara kavuşmasının zamanı gelmiştir.

Bana göre, Manisa’lı hemşehrilerimize hizmet etmek isteyenlerin, 4 niteliğe sahip olması gerekmektedir:

  • Manisalı olmak,
  • Manisa’ya hizmet verebilecek liyakata ve tecrübeye sahip olmak.
  • Manisalı hemşehrilerimizin halinden anlamak,
  • Görevinin bilincinde olmak.

Ben, Manisa milletvekili aday adayı olarak bu niteliklere sahip olduğumu düşünüyorum.

Önce memleketten başlayalım.

Bir insanın memleketi, kimilerine göre doğduğu yer, kimilerine göre doyduğu yer, kimilerine göre ikamet ettiği yer, kimilerine göre de annesinin-babasının memleketidir. 

Değerli dostum Prof. Dr. Selahattin TURAN’a göre ise, bir insanın çocukluğu nerede geçmişse, memleketi de orasıdır.

Benim çocukluğum Salihli’nin Dedetaşı mahallesinde geçti. İlk öğretmenim Aysun ÖZKAN’ı Salihli Alpaslan İlkokulunda, matematikçi Remzi GÜNAY hocayı, Fenci Sebahattin Tekdal hocayı ve diğer kıymetli hocalarımı Salihli 50.yıl Ortaokulunda tanıdım.

Dahası, annem, babam, bacılarım, amcalarım, tüm aile büyüklerim Salihli’de olduğu gibi çocuklarım da Salihli’de doğdular ve çocukluklarını Salihli’nin Beşeylül Mahallesinde geçirdiler. Dolayısıyla, benim memleketim, çocukluğumun geçtiği Salihli’dir.

Ancak, Köprübaşılı bir annenin ve Demircili bir babanın çocuğu olarak Demirci’de doğduğum için, aynı zamanda bir Demircili olduğumu da söylemeliyim.

Manisa’ya hizmet edebilmek için sahip olunması gereken ikinci nitelik ise, bu hizmeti verebilecek liyakata sahip olmaktır. Ben; bu liyakata sahip olduğumu düşünüyorum. ŞÖYLE Kİ;

  • Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldığım eğitim,
  • Yurt dışında yaptığım master, Marmara Üniversitesinde tamamladığım doktora,
  • Ardından sahip olduğum doçentlik ve profesörlük kariyeri

akademik olarak bu liyakat ve tecrübeye sahip olduğumu göstermektedir. Ancak, akademik kariyer yetmez. İdari tecrübe de gerekir.

  • Sayıştay denetçisi, Maliye Müfettişi, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı olarak Türkiye’nin her yerinde bulunma imkanı bulan,
  • Küçük ve orta ölçekli mükelleflerle birlikte ülkemizin önde gelen yaklaşık ilk bin firmasının oluşturduğu Büyük Mükellefleri de yakından tanıma fırsatı yakalayan,
  • Yeminli Müşavir, Avukat ve Bürokrat olarak masanın hem devlet tarafında hem de mükellef/vatandaş tarafında bulunan,
  • Yüksek lisansını yurt dışında yaparak başka ülkelerin uyguladıkları sistemleri de tanıma şansı yakalayan

birisi olarak,  kısacası devleti ve devlet sistemini tanıyan birisi olarak Manisalı hemşehrilerimizin devletimizin imkanlarından yararlanmasını sağlayacak tecrübeye sahip olduğumu düşünmekteyim.

Öte yandan, ekonomi dünyasında devletin yanında büyük şirketler de büyük rol oynamaktadır. Ben de Türkiye’nin en büyük firmalarına danışmanlık yaparak, bu şirketlerin aldıkları yatırım kararlarını etkileyebilecek tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum.

Manisalı hemsehrilerimize hizmet edebilmek icin haiz olunması gereken üçüncü nitelik onların halinden, derdinden anlamaktır.

Cocukluğunda gevrek satmış, tütünün çapasından, pamuk çapasına, pancar çapasından mısır çapasına, üzüm kesmesinden, domates-patlıcan toplamasına, inşaata kum çekmekten amelelik yapmaya kadar her işi yapmış birisi olarak daha çok tarımla uğraşan Manisalı hemşehrilerimizin halini, karşılaştıkları zorlukları anlayabileceğimi düşünüyorum.

Son olarak, Manisa’ya hizmet etmek isteyen bir kişinin hizmet ederken bilinçli olması gerekmektedir.

Ben, beni başka bir partiden değil,  İYİ PARTİ’den milletvekili adayı olduğum için desteklediğinizin bilincindeyim ve hep bu bilinçle görev yapacağıma huzurunuzda namusum üzerine söz veriyorum.

Ayrıca,

  • Salihli’de daha çok garibanların yaşadığı Dedetaşı Mahallesinde büyüyen,
  • annesi ve babası ilkokul mezunu olmadığı SBF ve ilaveten Hukuk Fakültesi’nde eğitim alan,
  • yurt dışındaki yüksek lisans eğitiminden sonra doktora yapan,
  • Doçentliğe, profesörlüğe hak kazanan,
  • Türkiye bütçe gelirlerinin %45’inin toplandığı İstanbul’un vergi teşkilatını Cumhuriyet tarihinde en uzun süreyle yönetme fırsatı bulan

birisi olarak tüm bunları Türk Milletine ve Türk Devletine ve Cumhuriyetimize olan borcumun bilincinde olduğumu özellikle belirtmek isterim. Kamudaki ve özel sektördeki tecrübelerimi ve akademik bilgi birikimimi, Manisa’nın öz evladı olarak, bütün samimiyetimle, Manisalı hemşehrilerimizin hizmetine sunarak bu borcumu ödemeye hazırım.

Bunun için, saygıdeğer hemşehrilerimizin de bu mücadelemde, benim yanımda olacaklarına ve desteklerini esirgemeyeceklerine güvenim ve inancım tamdır. Bu nedenle, Bismillah deyip, yola çıktım. Yılmak yok, yorulmak yok, bıkmak yok. Hep birlikte, çok çalışacağız. BUNUN İÇİN MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET, DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel