Öne Çıkanlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı yakup şevki paşa MANİSA BÜYÜKŞEHİR Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı Eski bakanlar

Manisa Şehir platformu  Önemli projelere imza atıyor

Manisa Şehir Araştırmaları Platformu bünyesinde “Aigai Antik Kentinde Güncel Çalışmalar” konulu sunum gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi Salonunda yapılan toplantıda Aiagai Antik Kenti Kazısı Başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin yapılan çalışmaları anlattı. 

Manisa Şehir Araştırmaları Platformu adına Dr. Muzaffer Yurttaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen programa akademisyen, şehir araştırmacısı, yazarlar, yerel tarih araştırmacıları, STK temsilcileri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık ve çok sayıda konuk katıldı. 

Manisa Şehir Araştırmaları Platformu adına konuşan 24. Dönem Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yırttaş “Manisa’nın tüm değerlerini incelemek, gün yüzüne çıkartılmasına vesile olmak, Manisa’yı tanıtmak ve bir Şehir Araştırmaları Merkezi kurmak için yola çıktık. Manisa’ya özgü bir şehir dergisi çıkartmak, eski Manisa fotoğraflarını derlemek ve sergiler yapmak, Manisa’ya özgü kitap, dergi ve tezleri bir araya getirmek istiyoruz. Manisalı yazarları buluşturmayı amaçlıyoruz. Manisa’yı dijital ortamda en iyi şekilde anlatmak amacındayız. Manisa Yürüyüş Rotaları ve Gezi Rehberi hazırlanması gerektiğine inanıyoruz. Manisa’nın manevi büyüklerini, Manisa Coğrafi İşaretlerini tüm halkımızın bilmesini ve sahip çıkmasını istiyorız. 5 Nisan gününün Manisalılar Günü olarak kutlanması için çalışacağız. Büyük bir kütüphanede Manisa’ya dair yazılmış kitapları, dergileri, tezleri, fotoğrafları, sanat eserlerini, plakları, pulları derleyip araştırmacıların hizmetine sunmak için yola çıktık. Bu konuda katkısı olan herkesi bekliyoruz” dedi.

Manisa Aigai Antik Kenti Kazısı Başkanı ve Manisa CBÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sezgin, 2004 yılından bu yana 20 yıldır bölgede yapılan kazıları ve çalışmaları anlattı. Sezgin “Manisa için ve hatta dünya tarihi için çok önemli olan Aigai Anrik Kentine yılda 25 bin ziyaretçi geliyor. Ziyaretçi merkezimiz bitirilmek üzere. Kazı çalışmalarımız 365 gün devam ediyor. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Kazı çalışmaları kadar onları tanıtmak da önemli. Bu akşam bu fırsatı veren Dr. Muzaffer Yurttaş ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bu tarihi kenti görmeye davet ediyorum” dedi.

Yunısemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kazı çalışmalarına büyük destek verdiklerini, ziyaretçi merkezini tarihi antik kentin dokusuna uygun inşaa ettiklerini be bir iki ayda tamamlanıp açılacağını söyledi. Dr. Mehmet Çerçi “Manisa Şehir Araştırmaları Merkezi Platformu çalışmaları için ve oluşturulmak istenen kütüphane için güzel ve geniş bir mekanın tahsis edilmesi için çalışacağız. Yapılan  çalışmaları takdir ediyorum. Arkadaşlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vereceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel