Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Belgesiz İnşaat İşçisi Kalmayacak
Manisa’da Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında belgesiz inşaat işçisi kalmayacak.
Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen protokole Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı sektöründe çalışanların mesleki eğitimleri konusunda yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilmesiyle ilgili imzalanan protokol kapsamında inşaat ustaları belge sahibi olacak. 2 yıl geçerli olacak protokolün eğitim giderleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak.
İKİ YIL İÇİNDE BELGESİZ AMELE KALMAYACAK
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde açılan kurslar sonucunda da eğitimlerini tamamlayan ustalar akredite olmuş kuruluşlar tarafından sınava tabi tutulacak. Protokolde konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, "Yapı sektöründeki ustaların mesleki eğitimleri konusunda yeterlilik belgesi verilecek. Bu protokolün geçerlilik süresi bugünden itibaren iki yıl olarak belirlendi. Bugüne kadar 6 binin üzerinde geçici belge düzenlendi. Bunlarla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı" dedi.
Yılmaz’ın ardından konuşan Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu ise, "Bu protokolün eğitici giderleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak. Ülkemizde bütün inşaat sektörleri zaman zaman problem oluyor. Bu belgelerle birlikte ustalarımız daha titiz çalışacaklar. Akredite olmuş kuruluşlar tarafından belgelendirilecekler. İki yıl içinde Manisa’da belgesiz inşaat işçisi kalmayacak" diye konuştu.
40 SAAT KURS VERİLECEK
Protokolün büyük yükünü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İŞ-KUR İl Müdürlüğü’nün karşılayacağını belirten Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Onların her türlü sınavlardaki ve sigortalardaki her türlü ücretleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Halk Eğitimler vasıtasıyla bu ustalarımıza gerekli belgeyi alacak şekle gelmeleri için bir 40 saatlik kurs vereceğiz. Akredite olmuş profesyonel şirketler gelecek. Bizim yetiştirmiş olduğumuz elemanları sınav yapacaklar. Bu sınavları kazananlar bu belgelerini almış olacak. Manisa’mızda inşaat sektöründe çalışan bütün ustalarımız yeterlilik belgesine sahip olacaklar. Bu belgeler olmadığında artık işçilerimiz çalışamayacak" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel