Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA

Bakan Soylu: “Avrupa, PKK ile anlaşmış”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa’nın terör örgütü PKK ile uyuşturucu üzerinden anlaştığını belirterek, “Türkiye’de gençlerimizin kimliğini, karakterini, değerlerini başkalaştırmaya çalışıyorlar. PKK’ya da yılda bir buçuk milyon dolarlık destek sağlıyorlar. Bunlar mı bizim dostumuz!” dedi.

Anayasa değişikliği halk oylaması çalışmaları kapsamında Manisa’ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarla Manisa Polisevi’nde düzenlenen kahvaltı programında buluştu. Manisa protokolü ve kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Bakan Soylu, kahvaltının ardından bir konuşma yaptı. Dün Bursa’da ve bu sabah İzmir’de uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlar hakkında bilgi veren Soylu, “Dün Bursa’da yaklaşık 2 bin polisle uyuşturucu operasyonu yaptık. Son 3 ayda Türkiye’nin her noktasında çocuklarımızı zehirleyen, çocuklarımızı kendi kimliklerinden uzaklaştırmaya çalışan, sadece insanımıza, sadece geleceğimize ve gelişmemize bir saldırı yok, kültürümüze de ciddi bir saldırı var. Dün Bursa’da 2 bin polisle Bursa’da yaptığımız operasyonda 60 şahsı gözaltına aldık. Bugün de tarihimizin en önemli uyuşturucu operasyonlarından birini İzmir’de gerçekleştirdik. Sabah itibariyle 44 mahalle, Diyarbakır, Çanakkale illerini kapsayan eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdik. Uyuşturucu madde ticareti yapan 127 şüpheli her mahallede, her noktada gözaltına alındı. Bu konuyla ilgili özellikle hem uyuşturucu madde hem de onların ilgili silah mühimmat, araçlar hepsi tek tek ele geçirildi. Enteresan şeyler önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansıyacak. 5 bine yakın geçen hafta sadece okulların çevresinde operasyon yaptık, bütün Türkiye’de. Bu sürekli olarak devam edecek. Bunu niçin önemsiyoruz biliyor musunuz, Türkiye’yi çökertmek isteyen unsular sadece bir koldan saldırmıyor. Basit bir mekanizma oluşturmuşlar. Özellikle Avrupa, PKK ile anlaşmış. Yani PKK-KCK terör örgütüyle anlaşmış. O anlaşma nasıl bir anlaşma, Doğu koridorundan gelecek bütün doğal ekilen uyuşturucu Avrupa’ya gidecek, Avrupa’daki bütün kimyasal ve sentetik uyuşturucular da bir pazar ülke olarak Türkiye’ye girecek. Bununla beraber bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyorlar. Türkiye de gençlerimizin kimliğini, karakterini, değerlerini başkalaştırmaya çalışıyorlar. PKK’ya da yılda bir buçuk milyon dolarlık destek sağlıyorlar. Bunlar mı bizim dostumuz! Bizim de uyuşturucu yakaladığımız zaman sırtımızı sıvazlıyorlar, ‘iyi yaptınız’ diye. 7 taraftan bir saldırıyla Türkiye uzun yıllardır karşı karşıya. Bu saldırılara açık hem ekonomik, hem siyasi sistemi kendileri 1960 ve 1980’de darbelerden sonra kurdular. Bu saldırıların her birinde bunu yaşadık. Muhtemelen 20-30 yıl sonra açıklanacak belgelerle diğerlerinde bu dış saldırıların ne olduğunu ve nasıl olduğunu kendi gizli belgelerinde ortaya koyacaklar. Bunu da yayınlamaların sebebi, 20-30 yıl sonra bizim gibi toplumlara korku vermeye çalışıyorlar, ‘patron biziz’ diye. İşte biz 16 Nisan’a niçin gidiyoruz biliyor musunuz, ‘patron milletir’ demek için. Bu kadar açık ve net” dedi.

“Biz geleceğe bakmak istiyoruz”

“Yorulduk artık” diyerek konuşmasına devam eden Bakan Soylu, “Yeni bir 15 Temmuz arkamızdan gelecek mi diye yorulduk, acaba bu ülkenin başbakanı asılacak mı diye bakmaktan yorulduk artık. Biz geleceğe bakmak istiyoruz. Elin çaresiz kaldığı zaman, şehitleri tek tek verdiğin zaman Avrupa için dost ve müttefik, Türkiye’de milli gelir 2 bin dolarken dost ve müttefik, ‘500 milyar dolar emekli maaşı istiyoruz’, ‘yok hadi bakalım geri dön yok’ dediklerinde dost ve müttefik. Ama Türkiye atak helikopterini yaptığı zaman, kendi tankını yaptığı zaman, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, yaptığı zaman, Türk malı olan ay yıldızlı insansız hava uçağını aldığı zaman dost müttefik değil. Şimdi buna ait hep birlikte cevabı 16 Nisan’da vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın ciddi bir sarsıntı içerisinde olduğuna vurgu yapan ve rotayı şaşırdığına değinen Bakan Soylu, şunları söyledi:

“Bizim çok önemli avantajımız var. Biz eskiden eski Türkiye’yi iyi biliyoruz. Düdük çalındı zaman hizaya girenleri, namluyu görünce tornistan yapanları, ben iddiamı bitirdim diyenleri. 15 Temmuz’da Marmaris’te uçağının inip inmeyeceğini bilmeden Allah’a teslim olan ve millet iradesiyle beraber yürümeye çalışan bir liderimiz var. Belki bugün dünyanın en çok ihtiyaç olduğu konulardan bir tanesi güçlü liderliktir. Bizim güçlü bir liderimiz var. 15 yıllık tecrübesiyle, birikimiyle güveniyle beraber ve bugün tam günüdür. Eğer biz bu fırsatı bugün yönetebilirsek ve ortaya koyabilirsek bilmenizi istiyorum ki biz gelecekte söyleyeceği sözü hüküm olan bir ülke haline geliriz. Ve bu milletimizin kararıyladır. 1960’da darbe yaptılar 1965’de Adalet Partisini tek başına bu millet iktidara getirdi. 1980’de darbe yaptılar, millet Özal’ı tonton buldu, akıllı buldu 1983’de iktidara getirdi, onların önerdiğini değil. 28 Şubat’ta darbe yaptılar 3 Kasım 2002’de millet sabretti Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yaptı. Bu millet ne yapacağını çok iyi bilir.”

“Biz Recep Tayyip Erdoğan’sız bu meseleyi aşamayız”

Bu dünyanın bir sınav dünyası olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “İnşallah inanıyoruz ki, ülkemizin yarınlarını ve ülkemizin geleceğine güçlü ve kudretli adımlar atılır. Biz sadece bu dünya için bunları söylüyor değiliz. Benden önce de bakan vardı benden sonra da bakan olacak. Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bizim için bu dünya imtihan dünyasıdır sınav dünyasıdır. Bizim için esas olan ahirdir gelecektir. Bizi Cenab-ı Allah bir ilke üzerinden yarattı. İyilikleri anlatacaksınız, kötülüklerden sakındıracaksınız. Bizim söyleyeceğimiz söz budur. Onun için kuvvetli olmak zorundayız. Onun için kudretli olup öteki dünyaya bu dünyadaki sorumluluklarımızı yerine getirerek gitmek durumundayız. Bizim derdimiz de budur. Şunu bir kardeşiniz olarak söylemek istiyorum; Biz Recep Tayyip Erdoğan’sız bu meseleyi aşamayız. Bu kadar basit biz aşamayız. Şimdi bir ülke kendi fırsatlarını en güçlü yanlarıyla beraber yönetmelidir. Biz bunu böyle yapmalıyız” dedi.

Bakan Soylu programın ardından Salihli ilçesine hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
SüleymamnSoylu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel