Sevgili okurlar,

Filistin ve İsrail savaşı yeniden başladı ABD ve İsrail’in yıllar önce Hamas örgütünü kurdurarak her türlü askeri ve mali yardım Yapıldı. PKK ve PYD gibi terör örgütlerini kullandığı gibi bu örgütü de kullanıyor. İsrail halkı 7-8 aydır mevcut iktidarın yargıyı, Anayasayı ve diğer kurumları kendi egemenliği altına almasını protesto ederek halk sokaklara döküldü. İktidarın yapmış olduğu yolsuzlukları, başbakanın haksız kazanç elde ettiğini yolsuzluklara karıştığını iddia ederek istifası istenildi.

Netanyahu bu olaylar karşısında rahatsız oldu. Halkı susturmak için çeşitli yollara başvurdu ama halkın sokaklara dökülmesini önleyemedi. Sonunda imdadına Hamas yetişti. Hamas İsrail’e saldırarak Netanyahu’nun elini güçlendirdi.

Hamasın İsrail’e saldırması bizlere 11 Eylülü hatırlattı. Usame Bin Ladin’in yönettiği El Kaide üyesi 19 terörist dört yolcu uçağını kaçırarak bu uçakların hedefi İkiz kuleler, Savunma Bakanlığı ve Beyaz saraydı. Burada nasıl bir oyun oynadı ise Filistin’de de aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Hamas İsrail’e saldıracak ama İsrail’in dünyaca ünlü dış ve iç istihbaratının ve ABD’nin CIA’nın bundan haber olmayacak buna kargalar bile güler ayrıca medya haberlerine

göre Mısır istihbaratının saldırı olacağını İsrail yetkililerine bildirdikleri yazılmaktadır. Burada asıl amaç Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler bu savaşı başlatarak adım adım Büyük Orta

DOĞU PROJESİNİ(BOP) gerçekleştirmektir.

Emperyalist ülkeler BOP projesini gerçekleştirmek için neler yapmışlar tarihleri ile hatırlatalım

1991 Körfez savaşı, 1991-2021 Afganistan savaşı, 1992-1995

Bosna savaşı, 1994-2009 Rusya Çeçenistan savaşı, 1998 Kosova savaşı, 2003 Irak savaşı, 2006 İsrail Lübnan savaşı, 2008 Abazya savaşı, 2009 Gazze savaşı, 2011 Suriye iç savaşı,2011-2020 Libya iç savaşı, 2013 Mısır’da yapılan darbe, 2014 Dombass savaşı(Rusya bölgesi), ve 2022 Rusya Ukrayna savaşı olmuştur. Bu olayları harita üzeride göz önüne getirirsek Türkiye tam bir ateş çemberi içerisindedir.

Emperyalist ülkeleri buralarda yapılan savaşlarda güya bu ülkelere Demokrasi getireceklerini söyleseler de buralara kan ve göz yaşından başka bir şey getirmediler milyonlarca insanı yurtlarından ettiler milyonlarca insan hayatını kayıp etti.

İsrail ve Hamas çocuk demeden, kadın, yaşlı demeden tüm sivilleri hedef alarak katliam yapıyor Birleşmiş Milletler bir an önce bu vahşete son verilmesi için girişimlerde bulunmalıdır.

Türkiye olarak bizler her zaman barıştan yanayız savaşa hayır diyoruz. Ulu önder Atatürk derki savaş mecbur olmadıkça bir cinayettir. Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk ve silah arkadaşları tüm mazlum ülkelere şiar olmuş onların bağımsızlıklarını kazanmalarına öncülük etmişlerdi. Barışın sağlanması ve savaşların olmaması için Atatürk’ün söylediği “Yurtta Barış Dünyada barış” diyerek tüm insanların barış ve kardeşlik içinde yaşamalarını istemiştir. Türkiye yüz yıl boyunca Atatürk’ün ilkelerine uyarak tüm bölge ülkeleri ile barış ve kardeşlik içerisinde ilişkilerini devam ettirmiştir.

Başta BM olmak üzere tüm bölge ülkelerin sivillere yapılan katliamları durdurmalılar. Hoşça kalın sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel