Öne Çıkanlar yunusemre manisa sarıgöl mısırdaki idam kararları nurullah savaş

SALİHLİ KİRAZI ÇİN PAZARLARINDA
Manisa’nın Salihli ilçesinde adı ile özdeşleşen Salihli Kirazı’nın en büyük müşterisi bu yıl da Avrupalılar oldu. Geçtiğimiz yıl Salihli Kirazını çok seven Avrupalıdan yeni talep gelince üreticinin de yüzü bu yıl da güldü. Salihli’nin Kemer Mahallesi’nde 564 dekar alanda modern tarım yetiştiriciliği yapan AA Grup Besi ve Tarım Ürünleri AŞ. bu yıl hasat ettiği 290 ton kirazın tamamını Alaşehir’deki tesislerde paketlendikten sonra, İngiltere, Almanya ve İsviçre’ye ihraç etti.
ÇİN PAZARINA GÜMRÜK RÖTARI
Hedeflerinin bu yıl Çin pazarı olduğunu ancak gümrük işlemlerinin yetiştirilemediği için Çin’e kiraz ihracatının yapılamadığını ifade eden AA Grup İşletme Müdürü Ziraat Mühendisi Ömer Altuntaş, firma olarak Avrupalıların istediği sıfır kalıntı üretim yaptıklarını söyledi.
38 BİN AĞAÇ MEYVE VERİYOR
Türkiye’deki en büyük 3 kiraz bahçesinden birisi olduklarını vurgulayan Altuntaş, firma olarak da iyi tarım uygulamaları ve Global GAP sertifikalarına sahip olduklarını söyledi. İşletme Müdürü Altuntaş, “Kemer Mahallesi’nde 564 dekar alandaki 38 bin adet yarı bodur kiraz ağaçlarımız şuan 5 yaşında ve 3 yıldır meyve veriyor. Geçtiğimiz sezon Avrupa ülkelerine 200 ton ihraç yaparken bu yıl, hasat ettiğimiz 290 tün ürününün hepsini Avrupa’ya ihraç ettik. Artık kuru üzümden sonra kirazda Salihli’nin önemli bir ihraç ürünü oldu” dedi.
"KALINTISIZ ÜRÜN ALIYORUZ"
Salihli Kirazını Avrupalıların çok sevdiğini anlatan Altuntaş “Firma olarak hedefimiz ise bahçemizde yapmış olduğumuz iyi tarım uygulamaları ve Global GAP uygulamalarını harfiyen yerine getirip, kalıntısız bir şekilde ürün elde ederek, hem Avrupalıların güvenini tekrar kazanıp, hem de Avrupalıların ağzını Salihli Kirazı ile tatlandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel