Sevgili Okurlarım,

                 Geçtiğim hafta yazımda hani “SPOR ERDEMLİKTI” konusunu sizlerle paylaşmıştım.  Sporda, Spor Yöneticiliğinde ve Türkiye’de Sporun tarihini yaza bilecek biri olarak, yaşamımı sürdürdüğüm zaman içerisinde böylesine alçakça, çirkin ve onursuz, davranışları görmediğim için, bu yazımı utanarak yazıyorum.

    Kurtuluş savaşında Yunan işgalinde bulunan İzmir’in kurtuluşunda, Belediye Binasına çekili olan Yunan Bayrağını indirerek Bayrağımızı çeken mehmetcik, Merdivenlerden çıkmakta olan Gazi Mustafa Kemal Paşanın önüne Yunan Bayrağını seriyorlar. Gazi Mustafa Kemal hiddetlenerek “Derhal kaldırın, Bayraklar Milletlerin, bir ulusun onurudur.  Asla ve asla ayaklar altına alınamaz” diyor. Mustafa Kemalin ülkesinde, Türk milleti olarak, hiçbir zaman Ulusların bayraklarını yakmayız ve ayaklar altına almayız.

      Danimarka’da Bayrağımızla birlikte kutsal Kitabımız Kuran’ın yakılmasını dünya kamuoyu sesiz kalarak izlemişti. Yazıklar olsun, Vatanı olmayana, Azerbaycan’ın Ata Yurdu olan İRAVAN’ı ilk önce Pekin gibi, 100Yllığına kiraya vermeye 18 Mayıs 1918 de kurulan Azerbaycan Hükümeti Bolşevikler tarafından, mecbur bırakılıyor. Daha sonra Bolşevik hareketi ile SSCB oluşumu içerisinde koruma, kollama ve genişletme politikaları ile SSCB’nin Diktatörü Stalin tarafında Zengezur dahil bir çok Azerbaycan’ın Ata yurdunun topraklarını suni devlet olarak oluşturdukları Ermenistan’a veriyorlar. Böylece kapılarına güdümleyecekleri bir devlet oluşumunu sağlıyorlar. SSCB dağılınca Ermenistan denilen gücünü emperyalist Rusya sisteminden alan, ortak saldırganlık destek gücü ile,  Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini 30 Yıl boyunca işgal altında tutuyorlar.  Ermenistan Azerbaycan’a tekrar saldırınca, 30 Yıl işgal altında tuttuğunu, 44 Günlük savaşta kaybederek teslim olmaya başlayınca sözde sulh ve barış feryatlarını yükseltmeye başlayarlar. Barış ve sınırları tanıma antlaşmasını imzalıyor, imzalamasına rağmen halen saldırgan, Provokasyon’lara devam ederek sinsi saldırılarını sürdürmektedir.

   Sisli hava münasebeti ile sınır boyu yolunu kaybeden Azerbaycan Askerini teslim alarak, İnsani duygulardan yoksun işkenceler yaparak askerin ağzına tekmelerle vurma sahnelerini maharetçesine,  görüntülü video kaydıyla sosyal medyada paylaşımlar yapıyorlar.

    Bununla kalmayarak, 14 Nisan'da Ermenistan'ın sözde başkenti Erivan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağını yaktıklarını Dünyanın gözünün içerisine baka, baka Sosyal Medyada yayınlıyorlar.

     Azerbaycan Gençlik ve Sağlık Bakanlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan ortak açıklamalarında,  “Ermenistan'ın iç güvenliği sağlamamasındaki sorumluluğunun bilinçli boşluğundan ve organizasyon yükümlülüğünün taşınma sorumsuzluğundan kaynaklanarak Uluslar arası hukuka sahip açılış töreninde hukuku ihlal ederek bayrağın yakılmasını göz yummuştur” diye açıklama yapıyorlar. "Ermenistan'da böylesine nefret dolu bir ortamın olduğu bir ortamda psikolojik baskılar nedeniyle Azerbaycanlı sporcuların yarışmalara normal bir şekilde katılması mümkün olmuyor.  Açıklamada, sporun siyasallaşmasının kabul edilemez olduğu belirtilirken, Azerbaycan Gençlik ve Sağlık Bakanlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi, çalışmaların uluslararası olarak bozulması ve Avrupa Ağır Atletizm Federasyonu'ndan Ermenistan'a karşı yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunuluyorlar.

     Ermenistan’ın saldırganlığı bunlarla kalmayarak, Türk Milli Sporcu kafilesi üzerinde de baskılarını uyguluyorlar. Erivan'da düzenlenen Avrupa halter şampiyonasında altın madalya sahibi Türk atlet Cansu BEKTAŞ zaferini ve Madalyasını Azerbaycan'a adadığını açıklarken, “Türkün gücünü her kes bilir,  bu yüzden bize saldırıyorlar” diyor.

     İşin garip yanı Ermenistan Devlet Televizyonunun yapımcısı Aram Nikolyan tarafından düzenlenmesi yetmiyor, Aram Nikolya, Fecebook sayfasından yaptığı açıklamasında “"Ben, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Azerbaycan bayrağının dalgalanmasına müsaade  etmem” “ Eğer böyle düşünenler varsa, o zaman evlerine Azerbaycan bayrağı assınlar, diyebiliyor.

      Uluslar arası örgütler bu olaylara sesiz kalırsalar, Dünyada tecrit edilecek bir anlayışa sahip olduklarını ilan etmiş olurlar. Erivan'da düzenlenen  açılış töreninde Azerbaycan bayrağının yakılması, Ermenistan'ın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmediklerinin açık ve net göstergesi olmuştur. Demek oluyor,  Ermenistan’ın bir devlet olarak sadece uluslararası düzeyde yarışmalar düzenleyecek güçte olmadığını, aynı zamanda uluslararası hukukun gereklerini bile yerine getirecek konumda bulunmadığını göstermiştir.

   Ermenistan medyası, Başbakan Nicolas Paşinya'n tarafından, Azerbaycan bayrağını yaktığı için Devlet Televizyonu'nun tasarımcısı ve stilist stüdyosunun başkanı Aram Nikolyan’ın istifasını talep ettiğini yazıyor. Ermenistan parlamentosunun "Sivil Antlaşma" grubunun milletvekili Ovik Agazaryan,  Avrupa Şampiyonası'nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağının yakılması nedeniyle sosyal medya üzerinden özür diliyor. İfadesinde, "Uluslararası sivil toplumdan özür diliyorum, bir vatandaş ve milletvekili olarak, halkımdaki vahşi kabilelere ve insan yoksunu kabilelere özgü belirli tezahürleri tamamen ortadan kaldırmak için elimden gelen her şeyi yapmadığım için özür diliyorum” diyor.  İyi güzelde,  Ermenistan iç siyasetinde bu açıklamadan dolayı, milletvekili Ovik Agazaryan sert bir şekilde tehdit edilerek eleştiriliyor. Merak edilecek bir konuda,  Ermenistan'da düzenlenen Avrupa halter şampiyonasının açılış töreninde Azerbaycan bayrağının yakılmasını izleyen Spor organizatörleri ve Dünya medyası bu olay Azerbaycan'da yapılsaydı Ermenistan Bayrağı yakılsaydı ne yaparlardı acaba? Sorusu hafızalardan silinemeyecektir. Kim bilir, belki de Avrupalı yetkililer ve organizatörler bu kışkırtıcı adımın sırtını sıvazlama gayretinde olma hevesinden mahrum kaldıkları için üzgün görüntü sergilemektedirler.

    İnsan hakları ile övünürler, kin ve nefret kusmasına hazırlanan Ermenistan’ın 24 Nisan’da sözde soykırım yalan hikayesi için İran yetkilileri dahil  İrevan’da sözde soykırım anıtını ziyaret edeceklerdir. O gün Anıtın girişine Türk Bayrağını sererek insanların Türk Bayrağının üzerinden geçmesi olayını, yıllarca yaptıkları gibi gibi, Devlet Televizyonundan canlı olarak yayınlayarak kin ve nefretlerini kusacaklardır.

       Sağlıklı Yaşayın Barış huzur içine sağlıcakla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel