11 16 EYLÜL 2023 TARİHLERİARASINDA AZERBAYCAN BAKÜ’DE YAPILIYOR

                  Yapılacak olan bu toplantının organizasyonu, MANİSA YUNUSEMRE İlçemizde kurulu bulunan  AZERBAYCAN EVİ” ve MANİSA GAZETECİLER YAYINCILAR DERNEĞİ” müşterek organizasyonu kapsamında hayata geçirilmektedir.

     Manisa  AZERBAYCAN EVİ”  Manisada Kurulu bulunan Eski Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinin Kurucu ve 10 Yıl Başkanlığını yapan, Seyfettin Ayakyay Başkanlığında Yunusemre ilçemizde kuruldu. Manisada  eski Azerbaycan Kültür Dayanışma Derneğinin  2. ci dönem Başkalığını 6. Yıl Yapan Kaffar Hangül ve 3 Yıl yapan Yalçın Taşdemir , Kurcu başkan Yardımcılığını yapan,  Bahadır Hoşgül, Müslüm Oğuz, Veli Taşdemir, Orhan Kaya ve Ahmet Demirci  gibi, Azerbaycan Kültürüne hizmet veren bayanlarımızın Manisada oluşturdukları Güç Birliği ile kurularak hayata geçirilmiştir.

    Şiarı Sen, ben, bizim oğlan değil, Azerbaycanlı hemşerilerimizin ve Azerbaycan sevdalısı Azerbaycandan gelen Öğrencilerimizin, Manisamıza Eğitimlerinde, Azerbaycan kökenli hemşerilerimizin kentsel  yaşamlarına  olarak katkı ve katılımlarını sağlamak,Uluslar arası boyutta Azerbaycan ve Türkiyenin Ulu Önder ATATÜRKÜN söylediği Azerbaycan’ın Kederi, Kederimiz, sevinci Sevincimiz Şiarıyla;  Bugün gerçekleştirilen Kardeş iş birliğini, daha da güçlendirerek Kardeş Belediyeler oluşumundan, Bayan üyelerimizin ve gençlerimizin Kültüründen , Eğitimine,Tarımdan, iş alanlarına Ekonomisine ve Tanıtımına katkı katılımlarını çoğaltma hedefimiz olacaktır.

      BİR MİLLET, İKİ DEVLET ŞİARI ile Azerbaycan’ın İnkişafının Kurucusu Rahmetli  Haydar ALİYEVin 100cü Yıl Doğum  Günü münasebeti ve Bakü’nün Kafkas İslam Ordusu Tarafından Kurtarılışının 105. Yılı kutlama törenlerine iştirak etmek, Azerbaycan’ın 30 Yıl işgal altına kaldıktan sonra Türkiye Azerbaycan emektaşlığı kapsamında işgalden kurtarılarak  kazanılan zafer sonrası; Türkiye Azerbaycan Devleti tarafından  karşılıklı iş birliği ve kardeşlik duygularının geliştirilmesinin hayata geçirilmesi amacıyla;

     TİKA  ve AZERBAYCAN DİASPORA BAKANLIĞI katkılarıyla, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, ,Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği,  Gazeteciler Cemiyetlerı Vakfı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunu, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu  ve Manisa AZERBAYCANEVİ  olarak,  Azerbaycan (Medya Araştırma ve İzleme Merkezi, Reaksiya Media Group"u, MÜHARİBE VETERANI GADINLARINA SOSİAL YARDIM İÇTİMAİ BİRLİYİ  ve Azerbaycan Medeniyet Bakanlığına bağlı kuruluşlarla Azerbaycandan  STKlarının katılımıyla; 11.09.2023 16. 09.2023 Tarihleri arasında Azerbaycan BAKÜ’ de gerçekleştirilecektir.

        MANİSAda ben değil, BİZLER OLMA YOLUNDAYIZ. Saygılarımızla Manisa Halkımıza arz ediyoruz.

                                                                                          

     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel