Sevgili okurlar,

Anayasa mahkemesi Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararından sonra Cumhur ittifakı, yandaş medya, Yargıtay ve bazı STK’ları verilen karara itiraz ederek AMY’i baskı altına aldılar hatta yandaş medya AYM üyelerinin fotoğrafları ile birlikte isimlerini yazarak hedef gösterdiler verilen kararı beğenmeye bilirsiniz eleştire bilirsiniz ancak yok sayamazsınız hakaret edemezsiniz ve AYM üyelerini teröristle suçlayamazsınız.

Yıllar önce hapiste olup ta Millet Vekili seçilenler hakkında AYM tarafından verilen kararlar ilgili mahkemelerce uygulanarak meclisteki görevlerine başlamışlardı. Engin Alan, Enis Berberoğlu ve diğerleri hak ihlallerinden yaralanmışlardı. Yargıtay 2008 yılında AKP’yi kapatma kararı aldı parti yetkilileri Anayasa mahkemesine itiraz ettiler Anayasa mahkemesi kapatmayı reddetti. O zaman AYM iyi ki vardı, cesur yürekli Hakim’ler var deniliyordu şimdi ne oldu verilen karardan dolayı AYM kapatılsın deniliyor ve terörist ilan ediliyor bu adalet mi? Türkiye siyasetine yakışıyor mu?

Yargıtay AYM’nin vermiş olduğu kararı uygulamıyor üstelik üyeler hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Yargıtay Anayasa mahkemesinin kararlarına uymak zorundadır.

Anayasanın 153 cü maddesinin son paragrafı “Anayasa mahkemesi kararları Resmi gazetede hemen yayımlanır ve Yasama, Yürütme ve yargı organlarını, idari makamları gerçek ve tüzel kişileri bağlar.”

Mahkeme karalarında uyuşmazlıklar olduğu zaman Anayasa mahkemesinin kararı geçerlidir.

Anayasanın 158 ci maddesinin son paragrafı “Diğer mahkemelerle Anayasa mahkemesi arasındaki görev uyuşmazlıklarında Anayasa mahkemesinin kararı geçerlidir/esas alınır.

Anayasanın maddeleri bu kadar açıkça görev alanlarını belirlenmesine rağmen Yargıtay ve ilgili mahkemeler Anayasanın vermiş olduğu karaları uygulamıyor. Yasamanın, Yürütmenin ve Yargının uymadığı kararlara vatandaş uymasa ne olacak?

Anayasayı değiştirelim deniliyor 2010 ve 2017’de anayasada değişiklikler yapıldı. Uyuldu mu? Mevcut Anayasaya uyuluyor mu? 2003 yılından bu yana Anayasada değişiklik yapılması için 28 kez öneri verilerek 134 madde de değişiklikler yapılmış ama yinede adalet sağlanamamıştır. Yeniden Anayasa yapmak ve kanun değişikliği yapmak çare değil mevcut olan yasalara uymak, verilen kararlara saygı duymaktır.

Umudumuz budan sonra Yetkili ve ilgili makamlardan Türkiye Cumhuriyet’inin Kurum ve kuruluşlarını, kanun ve yasalarını yok saymadan verilen kararlara saygı duymaları gerekir.

Hoşça kalın sağlıkla kalın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel