Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri hazine bakanı ilk apantisit ameliyatı somada nevruz kutlamaları ak parti

ENSAR VAKFINDA PROTESTOLU BAŞLANGIÇ..
Manisa’da, Ensar Vakfı’nın yaz okulu açmasına karşı çıkan çoğunluğunu CHP’lilerin oluşturduğu bir grup, kursun açılacağı okulun önünde nöbet tuttu. Çocuklarını kursa getiren aileler, broşür dağıtan grup üyelerine tepki gösterdi. Bazı aileler de broşürleri yırtarak attı.
Ensar Vakfı üyeleri, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında kursu başlattı. Yaz kursuna katılan çocuklar ve ailelerinin okuduğu İstiklal Marşı’na ise

çoğunluğunu CHP’lilerin oluşturduğu protestocu grup da eşlik etti.
Manisa’da Ensar Vakfı tarafından Murat Germen Ortaokulu’nda yaz okulu açıldı. Aralarında CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in de bulunduğu ve CHP öncülüğünde toplanan bir grup ise Ensar Vakfı’nın kurs açmasına karşı çıktı. Grup, sabah erken saatte geldikleri okulun bahçesinde nöbet tuttu. Manisa Emniyeti de okul içinde ve önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ensar Vakfı’nın kurs açmasına karşı çıkan grup, okulun bahçesinde nöbet tutmaya devam etmek isteyince gerginlik yaşandı. Kendilerinin dışarı çıkmasını isteyen emniyet personeliyle CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer arasında tartışma çıktı. Emniyet personeli grubu ikna edemeyince, nöbet devam etti.

Bu esnada Ensar Vakfı üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler okula geldi. Kursun açılmasına karşı çıkan grup okulun bahçesinde beklerken, Ensar Vakfı üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler de okul önünde dersin başlamasını bekledi.
"KURSU MÜFTÜLÜK DÜZENLESİN, BİZ DE ÇOCUKLARIMIZI GÖNDERELİM"
Okulun bahçesinde bekleyen grup adına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de basın açıklaması yaptı.

Biçer yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
"Devlete ait Manisa’ya mal olmuş, kamuoyunun büyük çoğunluğunun mezun olup sevgi ve saygı beslediği Murat Germen Okulu’nda yine devlete ait bir kurum olan Müftülük personelinin düzenlediği emek verdiği, maddi ve manevi olarak katkı sunulan bu kursta Ensar Vakfı’nın isminin geçmesine Manisa kamuoyu olarak karşıyız. Bunu net olarak ifade etmek istiyorum. Biz bu kurslara karşı değiliz. Kursları kaymakamlığımız düzenlesin, Milli Eğitim Müdürlüğümüz düzenlesin, Müftülük düzenlesin. Biz de çocuklarımızı gönderelim. Konu burada, adı tecavüzle anılan Karaman’da bütün Türkiye kamuoyunun hatta dünya kamuoyunun tüylerini diken diken eden, vatandaşımızın geceleri uykusunu kaçıran bu kadar şaibeli bir olayla anılan bu vakfın adeta devlet eliyle korunup kollanması, devletin bu vakfı aklamak üzere ona hem kurumlarını açması hem kendi personelini vermesiyle kurs düzenlemesine destek yaparak yardımcı olması. Biz Ensar Vakfı’na karşıyız. Biz bu durumda okulun bahçesinde kalmaya devam edeceğiz".
"TEPKİLERİ ÖNEMSEMİYORUZ"
Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler de okul önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir de destek verdi. Çeler yaptığı basın açıklamasında kursları velilerin talebi üzerine düzenlediklerini belirterek, "Tamamen velilerden gelen istek üzerine bu kursları tertip ediyoruz. Bizim derdimiz burada yazın öğrencilerin kendi sahip oldukları, mensup oldukları dini çocuklara yetkili ağızlardan öğretebilmek. Bizim gayemiz vakıf olarak öğrencilerimizi milli ve manevi duygulara sahip vatanını milletini dinin seven bir gençlik olarak yetişmesi. Onun için biz yaptığımız hizmetlerde öncelikle hedefimiz Hak’ka hizmeti gözetiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız bugüne kadar devam ettiği gibi bundan sonra da yasal çerçevede devam edeceğiz" dedi. Kursa 65 öğrencinin katıldığı ve kayıtların devam ettiği bilgisini veren Çeler, kendilerine yönelik tepkilerle ilgili olarak, "Tepkileri önemsemiyoruz. Biz yapacağımız hizmetlere bakıyoruz. Herkes kendi görevini yapıyor" diye konuştu.
ENSAR VAKFI İSTİKLAL MARŞI OKUDU CHP’Lİ GRUP EŞLİK ETTİ
Basın açıklamasının ardından Ensar Vakfı, kursun açılışını gerçekleştirdi. Okul bahçesinde Ensar Vakfı üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler İstiklal Marşı okudu. Vakıf üyelerinin karşılarında olan kursun açılmasına karşı çıkan grup da ayağa kalkarak İstiklal Marşı okunmasına eşlik etti.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ensar Vakfı tarafından açılan yaz okulu eğitime başlarken, kursun açılmasına karşı çıkan grup ise okul çıkışında çocuklarını getiren velilere bildiri dağıttı. Bazı veliler, gruba tepki gösterirken, bazı veliler ise bildiriyi yırtıp attı. Grubun okul önündeki nöbeti devam ediyor.
Ayrıca CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile görüştüğü öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel