Öne Çıkanlar MOSTEMden Büyük Firmalardaki Personel Çocuklarına Kodlama Eğitimi alaşehir mitingi Emekliye 241 lira zam Baba İlgilenir Manisa Büyükşehir Belediyesi

Ensar Vakfı’na Tepkiler Sürüyor
Ensar Vakfı Manisa Şubesi tarafından yaz okulu açılması, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde toplanan grup tarafından protesto edildi.
Geçtiğimiz günlerde Ensar Vakfı Manisa Şubesi tarafından yaz okulu reklam panolarına saldırı düzenlenmiş ve panolardaki Ensar Vakfı logolarına sprey boyalarla çarpı işareti konulmuştu.
Manisa’da Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu öncülüğünde toplanan CHP Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadınları, Cemevi Kadınları, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri Ensar Vakfı’nın Manisa’da yaz okulu açmasını protesto etti. Protestoya ayrıca CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katılarak destek verdi.
"YAPTIRMAYACAĞIZ, AÇTIRMAYACAĞIZ"
Manisa Manolya Meydanı’nda ellerinde "Ensar büyük insanlık ayıbıdır. Ayıba ortak olma", "Çocuklarımızı ortaçağ karanlığına teslim etmeyeceğiz" yazılı dövizler alan grup Ensar Vakfı aleyhine sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Emel Önal, "Baştan söyleyelim. Boşuna hazırlık yapmasınlar. Yurtları gibi kaçak olan o yaz okullarını ne Manisa’da ne de Türkiye’nin hatta dünyanın hiç bir yerinde yaptırmayacağız. Daha ilk günden verilen tepkiler bunun kanıtıdır. İnsan olma vasfını kaybetmemiş herkes tepki veriyor. Ensar Vakfı, ülkeyi yönetenlerin, ülkeyi nasıl bir karanlığa götürdüklerinin önemli simgesidir. Çocukların zarar görmesinden bile rahatsız olmayanların yönettiği bir ülkede rezillik sadece Ensar’la da sınırlı değil. Bunu her gün yeni bir okuldan gelen cinsel şiddet ve istismar haberleriyle görüyoruz" dedi.
"HUKUKİ ÖRTBAS KARAMAN’DA, VİCDANİ ÖRTBAS DA MANİSA’DA"
Ensar Vakfı’na yönelik protestoda konuşan CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel ise, şunları söyledi: "Bu vakıf şimdi Manisa’da ve Malatya’da sözde yaz okulları açarak, hala daha ’Küçük çocuklarla haşır neşiriz. Olan bitende bir sorumluluğumuz yok. Kuyruğu dik tutuyoruz. Meydandayız. Bundan sonraki süreçte de meydanda olacağız’ mesajı vermeye çalışmaktadır. Oysa Karaman’da yaşananlar, dünya hukuk tarihinde görülmemiş bir şekilde bir celsede bir sapığa 500 yıl ceza verilerek örtbas edilmiştir. Ensar Vakfı’nın yöneticilerinin bireysel sorumlulukları, vakfın kurumsal sorumluluğu, onlara yasalara aykırı olarak imtiyazı tanıyan, göz yumanların, kamu görevlilerinin sorumlulukları sorgulanmadan soruşturmaya dahil edilmeden mahkemede yargılanmadan cezalandırılmadan sadece bir kişiye 500 yıl ceza vererek bu iş örtbas edilmeye çalışılmıştır. Hukuki örtbas Karaman’daki adliyede, vicdani örtbas da Manisa’da açılmaya çalışılan yaz okuluyla yapılmaya çalışılmaktadır. Tüm kamu görevlilerine buradan sesleniyoruz; Ensar’a yaz okulu açtırmayacağız. Size de Ensar’a yardım ve yataklık yaptırmayacağız"
’’ENSAR KENDİSİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR’’
Manisa İl Milli Eğitim Müdürüyle telefonda görüştüğünü sözlerine ekleyen Özel, "İl Milli Eğitim Müdürüyle bir kez daha telefonda konuştum. İfadesi açıkça şudur; ’Olan bitenden haberimiz yok. Bir protokol var. Ona göre bir başvuru var. İlçe milli eğitimin bir olur yazısı var. Ama endişe etmeyin hocalar Manisa Müftülüğü’nün. Yer okul. Oradaki görevliler bizden. Ensar sadece ismi kullanıyor’ Bu şu demek; devletin imkanlarıyla, devlet memuruyla, devletin tüm olanaklarıyla, mekanlarıyla Ensar’a kendisini aklayacak, imajını düzeltecek, vatandaşa ’Ey vatandaş korkma. Biz o işlerden arındık. Yine çocuklarını bizim yurtlarımıza, bizim yasadışı evlerimize teslim edebilirsin’ imajını yaratacak bir iş yapıyorlar" diye konuştu.
Grup basın açıklamasının ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel