2019-11-16 18:21:03

TGF BAŞKANLAR KONSEYİ

İsmail AYDIN

16 Kasım 2019, 18:21

Türkiye Gazeteciler Fedarasyon’nun Başkanlar Konseyi İstanbul’da yapıldı. Avrasya Gazeteciler Derneği’nin organizasyonu ile hayata geçen toplantıda yerel basının sorunları tartışıldı. Fedarasyon Başkanı Yılmaz Karaca, açılış konuşmasında olaya geniş perspektiften bakılması gerektiğini ve sadece yerel basın sorunları başlığı altında değil, genel anlamda medya dünyamızın mercek altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

Basın güdümlü ve yandaş olmaktan kurtulması gerektiğini vurgulayarak, sözlerine devam eden Başkan Karaca basının sorunlarını tek tek sıralayarak salonda bulunan fedarasyona bağlı dernek başkanlarının önemli konularda notlar alarak, illerinde gerekli çalışmalar yapılacağının sinyalini verdiler.

Önemli tartışmalara sahne olan Başkanlar Konseyi Toplantısında Fedarasyon Başkanı Karaca’dan sonra il başkanları söz alarak hem yerel anlamda illerinde yaşanan sorunları hem de bu sorunların çözülmesi doğrultusunda önemli önerileri olduğu gözlemlendi. Toplantının çok verimli olduğunun altını çizdiğini vurgulamadan geçmemek gerekmektedir. Mensubu olduğum bu güzide topluluğun tartışmaların ne kadar seviyeli olduğuna tanık olmak ayrıca günümüz Türkiye’sinde böyle bir sivil toplum kuruluşunun varlığı ve bu kuruluşun bir üyesi olmanın gururunu ve onurunu yaşadım. TGF bir sivil toplum kuruluşu olmasının yanında bir partiler üstü kurum olduğu gözlemini veriyor. Bu da bizi ziyadesiyle sevindirdi. İstişare toplantısında söz alan il başkanlarından biri de ben oldum. Tabi sorunların en büyüğünün demokrasi sorunu olduğunun altını kalın çizgiler çizerek sözlerime başladım.

Sadece basının değil herkesin sorunu olduğunu vurguladım. Önemli olan bu sorunların sağlıklı bir tespitinin yapılması gerektiğinin, şahet bu sorular çelişkilerden soyutlanmış somut sorunlar haline getirilmezse korkarım ki çözüm önerilerimizde sağlıksız olur. O neden biz il il, tek tek çalışalım ve sorunları tespit edelim, sonrada genel merkezimizde bunları bir havuzda toplayalım ve bir komisyon oluşturup sorunlarımızı TBMM’ye sunalım. Ve bu işin takipçisi olalım. Biz sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimizin menfaatlerini koruyup kollamak ve birlikteliğimizi de baskı unsuru olarak kullanmamız gerekliliğini belirttim. Elbette dördüncü güç olarak bu varlığımızın da hissedilmesi için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini vurguladım. Özetle Türkiye’nin en büyük basın federasyonu olan TGF’nin Türkiye’de hukuk temelleri üzerine oturtulmayan demokrasinin oluşması adına verilecek mücadelenin kutsiyetinin de altının kalın çizgilerle çizilmesi gerektiği ve bu doğrultuda gereken çalışmaların yapılması ve ivedilikle faaliyetlerimizin arttırılmasını temenni ederek sözlerimizi bitirdik. Toplantı başkanların birbirleriyle görüş alışverişinde bulunarak, önemli kazanımlara sahne olduğunu söylemek mümkün. Sonuç bildirgenin yayınlanan şekliyle okunduğu zaman TGF (Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu)’nun demokrasimiz ve meslek kuruluşları olarak ne kadar önemli bir yerde olduğu bir kez daha görülmüş oldu. 3 gün devam eden toplantı sonrasında yapılan bir tekne gezisi dostlukların pekişmesi ve fikir alışverişlerinin tavan noktaya ulaşmasını sağlamıştır. Tüm Başkanların bu toplantıda memnuniyetleri yüz ifadelerinden anlaşılıyordu. 60.sı yapılan Başkanlar Toplantısı 61. toplantının yapılacağı yer ve zamanın beklentisini şimdiden başladığını görmek elbette sevindirici. Ancak en sevindirici yönü Başkanlar Konseyi’nin seviyeli ve sorunlar için önerilen çözüm önerilerinin sağlıklı tespitiydi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.