2018-05-23 12:18:40

ADAY LİSTELERİ

İsmail AYDIN

23 Mayıs 2018, 12:18

24 Haziran Seçimleri için hazırlanan Milletvekili Listeleri, parti mensuplarını çok da memnun etmediği yönünde görüşler ağır basıyor.
Tüm siyasi partilerde yöntem aynı merkez yoklaması ile belirlenen adaylar bugüne kadar belki de hiç görülmemiş tepkiler üst üste geliyor. CHP'de liste krizleri adayların istifaları ile su yüzüne çıkmış durumda diğer partilerin de CHP'den pek farkı yok.

"Ben Yaptım Oldu" mantığını seçmen artık kabullenmiyor. Merkez yoklaması listeye giren adylar merkezin adayları oluyor. Dolayısıyla halktan kopuk halk temsilcileri pek inandırıcı olmuyor her şehrin seçmenleri adaylarını kendileri belirlemek istiyor, bu da onların en demokratik hakkıdır. Bunun dışındaki yöntemleri hiç mi hiç istemiyor. "Ben zorunlu olark istemediğim adaya oy vermek zorunda kalıyorum" diye serzenişte bulunmasından doğal ne olabilir ki.

Bence bu seçim öncesi uygulanan siyasi sistem iflas etmiş durumdadır. Seçim öncesi suskunluk var gibi ama iş yerlerinde, kahvelerde, dost sohbetlerine hep konuşulanlar bunlar. Yani Türk İnsanının gündeminde bu var. Yıllarca partisine hizmet verenlerin esamesi okunmazken ahbap-çavuş ilişkileri sonrasında listelerde hiç ummadık isimlerin yer alması o siyasi partiye olan tepkilerin artmasını da arttırmakta ve listelerde yer alamayan parti emekçileri söyledikleri tek şey "Çıkalım Partililerimizin Önüne Sandıklarda Yarışalım Taban Kimi Seçerse O Gitsin Halkı Temsil Etsin."

Evet yıllardır bu konu ile ilgili yazdık çizdik ve yasal düzenlemelere ivedilikle gidilmesi gerektiğini söyledik durduk. Bu vekilleri halkın vekilleri olması halkın içinde göstermelik gezmelerle olmadığını halkın kendi temsilcisini bizzat kendisinin seçmesi gerektiğini bunun sonucunda da vekilin seçmene karşı doğrudan sorumlu olacağı inancını taşıdığı gerçeğini görmemiz inancındayım.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.