Manisa'da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Ticaret Borsası organizasyonunda Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Sarma İlkokulu sahasındaki zeytinleri hasat etti. Toplanan zeytinlerden yağılarak elde edilen gelir yine okul ve eğitim faaliyetleri için harcanacak.
Manisa'da okulların faaliyeti ve bakımlarını yaz boyu gerçekleştirerek eğitime büyük katkı sunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ışık hızının kesilmesinden devam ediyor. Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan kırsal Sarma Mahallesi İlkokuluna yükümlülerini görevlendiren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Ticaret Borsası etkinliklerinde okullarda bulunan ağaçlardaki zeytinleri hasat etti. Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi'nin katıldığı etkinlikte toplanan yaklaşık 60 ağaçlık zeytinden yağ çıkarılarak elde edilen gelir yine okul ve etkinlikler için eğitim için harcanacak.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, çocuklara ve etkinliklerine katılan etkinlik protokollerine üyeler de belirlenenlerdeki zeytinleri toplayarak eğitime katıldı.
Verdiği desteklerden dolayı Denetimli Serbest İlçe Müdürlüğüne eden Yunusemre Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde yeteneklerinin iyileştirilmesi adına hem Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde teşekkür edildiler onlar da desteklediler. Bizlerde çalışan toplum olma çabasındayız. Toplanan zeytinler de yağa dönüştürülerek okul aile birliği ve eğitime katkı oluyor" dedi.
Manisa Ticaret Borsası olarak etkinliğinin karşılığını veren Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de organize ettiği Cumhuriyet Başsavc'ımızın, Yunusemre Kaymakamımız da katıldığımızla en fazla zeytin ağacı varlığına sahip Manisa'mızda böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi çok anlamlı oldu. Ayrıca zeytin yağı aldığımız fabrikaların da bir vardır. Bu hakkımız Manisa Ticaret Borsası olarak biz karşılıyoruz. O da bizim gelirimizi daha iyi bizi mutlu" diye konuştu.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne emeklerinden dolayı veren Yunusemre Kaymakamı Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk, "Denetimli Sertbestlik iş birliği içerisinde güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
Denetimli Serbestlik olarak 20. anlaşmada anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini belirten Manisa Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, "Denetimli Serbestlik Kurumu bu yıl 20. Yıldönümü. Biz de bu takım halinde etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerden biri de Sarma Anaokulumuzdaki etkinliklerimiz için işleriydi. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak okullarımızın boyanması, ibadethanelerin temizlenmesi, diğer kamu kurum ve saatlerde karşılıyoruz" kullanıldı.
Eğitime katkı sunmak adına böyle bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, "Yükümlülerimizle beraber Sarma İlkokulundaki zeytinleri toplama etkinliğindeyiz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzle bu çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Öte yandan okulların boyanması ve çalıştırılması adına da çalıştırıyoruz devam ediyor. Zeytinlerin uğruna da bizi okulumuza görevlendirdik" dedi.