Şehzadeler’ de Uluslararası standartlarda atış poligonu hizmete açıldı

GENEL

Şehzadeler Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve son sitem makineler ile donatılan Karaoğlanlı Atış Poligonu düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılan düzenleme ile poligona’ a Uluslararası standartlara uygun 15 adet yeni tam otomatik trap atış makinesinin alındığını ifade etti.

Şehzadeler Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve son sitem makineler ile donatılan Karaoğlanlı Atış Poligonu düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılan düzenleme ile poligona’ a Uluslararası standartlara uygun 15 adet yeni tam otomatik trap atış makinesinin alındığını ifade etti.

Her geçen gün yeni bir hizmetini hayata geçiren Şehzadeler Belediyesi, Karaoğlanlı Mahallesinde atıl durumda bulunan Atış Poligonunun yeniden düzenleyerek açılışının gerçekleştirdi. Geçtiğimiz gün Karaoğlanlı mahallesinde yapılan Atış Poligonu açılış törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Gezgin, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karaoğlanlı Mahallesindeki Atış Poligonunu yeni sistem makinelerle donatarak yeniden halkın hizmetine açtıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak hamd olsun ki dur durak bilmeden çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta bir hizmetimizin açılışının yapmıştık, bugünde yeni bir hizmetimizi açıyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuzdan beri, insan merkezli, hizmet odaklı olarak, yaradılanı yardandan ötürü severek hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden, hepsini Şehzadelerin birinci sınıf vatandaşı olarak kabul ederek çalışmaya devam ediyoruz. Bugün Karaoğlanlı Mahallemizde bir atış poligonunun açılışının gerçekleştiriyoruz. Atış poligonumuzun yeni de faaliyete geçebilmesi için 15 adet otomatik trap makinesi, 1 adet trap divizör satın alarak montajını tamamladık. Atış poligonumuzun bulunduğu bu alan 2 bin 50 metrekarelik bir alandır. Burada yapmış olduğumuz işlerin toplam bedeli KDV dâhil 238 bin 101 TL’dir. Bu atış poligonumuzda Uluslar Arası Atıcılık Sporları Federasyonu standartlarına uygun olarak insan gücüne ihtiyaç duymadan otomatik olarak çalışan trap makineleri son sistemdir. Daha önce atıl durumda olan bu alanı gerekli çevre düzenlemesi, ağaç dikimi ve parke taşı döşeme işlemlerini de yaparak daha güzel bir görünüme kavuşturduk. Bu alan geçmişte Karaoğlanlı Belediyemiz tarafından alınmış ve bir takım çalışmalar yapılarak atıcılık sporları ile uğraşan vatandaşlarımıza kazandırılmıştır. O dönem Belediye Başkanlığı yapan Ali Nalbant ağabeyimize çok teşekkür ediyoruz. Onun yaptığı bu hizmeti bizlerde güzelleştirerek Şehzadelerin en güzeli ve en modern atış poligonu haline getirdik. Bu güzel ve modern tesisimizin Karaoğlanlı Mahallemizde ve Şehzadelerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“ATIŞ POLİGONU EN SON SİSTEMLERLE YAPILDI”

Karaoğlanlı Atış Poligonunda yapılan düzenleme ile son sistem trap makinelerinin kullanıldığına dikkat çeken Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu “Belediye Bakanımızın da verdiği bilgilerde görüldüğü gibi bu alan son sistem bir atış poligonu olmuştur. Eskiden birçoğumuzun bildiği manuel makinelerden hedef atılır ona atış yapılırdı. Burada yenileme çalışmaları yaparken yeni sistemleri kullanmada en son sistemi kurmak büyük önem taşıyor. Bu güzel çalışmalar nedeni ile Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Atıcılık bizim geçmişimizde olan güzel bir spordur. Bu tür sporlar bizimde desteklediğimiz sporlardır. İnsanlarımızın mutlu olabilmeleri için bu tür sosyal aktivite alanlarına ihtiyaç var. Bu nedenle bu tür güzel ve anlamlı çalışmaları da desteklememiz gerekiyor. Karaoğlanlı’da ki avcılar kulübümüzden de bu güzel alana sahip çıkmalarını istiyorum” dedi. Konuşmaların ardından Karaoğlanlı Mahallesi atış poligonun da atış yapan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ilk atışları gerçekleştirdiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.