Kırkağaç Ali Fakı’da dünya birincisi hafızlar kuranı kerim ziyafeti sundular                                                                                                                   

GENEL

Manisa’nın Kırkağaç ilçesi Ali Fakı mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu 29’ncusu düzenlenen hayır programı büyük bir katılımla yapıldı.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesi Ali Fakı mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu 29’ncusu düzenlenen hayır programı büyük bir katılımla yapıldı.


Programda dünya Kuranı Kerim okuma birincileri Kuran ziyafeti verdiler. 


Kırkağaç Ali Fakı mahallesinde gerçekleştirilen programa Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı 

Öğle namazı öncesi Kuranı Kerim’i güzel okuma birincileri Ahmet Yüksel, Ferruh Muştuer, TRT Kuranı Kerim okuma birincileri Samet Acar, Hüseyin Akbulut ile Ezanı Muhammedi birincisi, Selman Kızmaz birlikte Mehmet Ali Özyaka, Hasan Hüseyin Türker ve Yakup Açıkgöz, Ali Fakı İmam Hatibi Halil İbrahim Erguvan Kuranı Kerim, ilahi ve mevlit okumalarını katılımcılar huşu içinde dinlediler.


Kılınan öğle namazının ardından başlayan programda, duaların ardından katılımcılara yöresel yemekler çorba, nohut, güveç, keşkek, cacık, salata, höşmerim vb ikram edildi.


Konuklar, Ali Fakı Hazretlerinin türbesinde dua ederek memleketin bolluk ve bereketli bir yıl dilediler. Ali Fakı Mahallesi Muhtarı Burhanettin Topçu, ”Bu sene 29’ncusunu düzenlediğimiz Ali Fakı Hayrına farklı il ve ilçelerden çok büyük bir katılım oldu. Misafirlerimiz bizleri onurlandırdılar. Hayrımızdan amaç Ali Fakı Hazretlerinin ruhaniyetini hoşnut etmek ve mahallemizi kaza ve belalardan Rabbimizin korumasını dilemektir. Allah’ım dualarımızı ve hayrımızı kabul etsin” dedi.

Hbaer Adil AKA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.