Öne Çıkanlar genel haber Manisanın Şehzadeler ilçesi karaçoban Sosyal Güvenlik Kurumu şehzadeler belediyesi

Şehzadeler Belediyesinden Amatöre 100 Bin TL’ lik Destek
 Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Amatör ve Ferdi amatör spor kulüpleriyle Öğretmen evinde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi. Düzenlenen Kahvaltıya Belediye Meclis üyeleri Ali Özyiğit, Mehmet Kavas, Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir, Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın ve 35 kulüp temsilcisi katıldı. Kahvaltıda bir konuşma yapan ASKF Başkanı İsmail Aydın “Öncelikle sayın başkanımıza bizlere verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı toplantıyı geçtiğimiz yılda organize etmiştik. Sayın başkanımızın göreve geldiği günden beri vermiş olduğu sözlerin altına imzamı atarım. Her zaman bir dediğimiz iki olmuyor. İmkânlar çerçevesinde bizlere destek oluyor. Kulüplerimizin durumu ortada. Herkes kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Semt takımlarımız var. Daha önce belde belediyelerimiz vardı. Onlar da kapatılınca tüm yük şahısların üzerin kalmış oldu. Biz hiçbir zaman için karamsar olmadık. Allah bir kapıyı kapatıp bir kapıyı açıyor. Başkanımız ile geçen yıl sezon öncesinde bir toplantı yapmıştık. İmkânlar çerçevesinde kulüplerimize destek olmuştu. Başkanımızın vermiş olduğu destek çok yararlı olmuştu. Kulüplerimiz yapılan yardımdan dolayı çok memnun oldular. Sezon başlamadan ihtiyaçlarını giderdiler. Bu desteklerin faydalarını gördük. Sporcu sayısında 3 yıl içerisinde bir artış oldu 3 bin 700 den 4 bin 600 kişiye çıktı kayıtlı lisanslı sporcu sayımız. Bu artış bizler için azımsanmayacak bir rakam. Bu destekler arttıkça insanlar daha fazla gençlere eğiliyor. Günümüzde sigara ve içkiye başlama yaşı git gide düşmekte. Bunları önlemek adına herkes var gücüyle çalışıyor. Sayın başkanımız da bu konuda maddi manevi olarak bizlere her türlü destek oluyor” diyerek Başkan Çelik’e teşekkür etti.

“Amatör Spor Kulüplerine 100 Bin TL’lik Destek”

Göreve geldiği günden itibaren Amatör spor kulüpleri ile 3. defa bir araya geldiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Göreve geldikten sonra sizlerle ilk toplantımızı geçen yıl yapmıştık. Biz projelerimiz, vaatlerimiz arasında olan amatör spor kulüplerine destek te bulunmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili burada uzun süren bir toplantı yapmıştık. Bu yaptığımız toplantının neticesinde de, bu yardımın kıyafet ve malzeme olarak değil, nakdi olarak yapılması noktasında hem fikir olmuştuk. Çünkü kulüplerimize, esnaflarımız iş adamlarımız reklam amacıyla kıyafet ve malzeme desteği veriyorlar. Bu şekilde malzeme ile ilgili destekler yapılıyor. Ancak amatör kulüplerimizin en büyük sıkıntısı nakit sıkıntısı. Yardımların nakdi olarak yapılması sizler tarafından bize iletilmişti. Bunun üzerine de geçen yıl yaptığımız ikinci toplantıda da kulüplerimizin hesaplarına nakit yardımların yatırıldığını ifade etmiştik. Aradan geçen bir yılın ardında da yine sizlerle birlikteyiz. Geçtiğimiz yıl 32 amatör spor kulübümüze 79 bin 500 TL’ lik bir nakdi desteğimiz olmuştu.  Bu yıl ise kriterlerimizi taşıyan 35 tane amatör spor kulübümüzü destekliyoruz. Yardımları yaparken spor kulüplerimizi iki ana kategoriye ayırdık. 1. si faal ve kategorisinde lige katılan amatör futbol kulüpleridir, bu da 20 kulübümüzdür. 2. si de ferdi branşlarda faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimizdir. Bunların sayısı da 15 tane kulübümüzdür. Bu kategorilerde yardım yapılacak olan kulüplerde kriter olarak spor kulüplerinin 2015 yılında Spor Genel Müdürlüğünün sicil sisteminde kayıtlı lisanslı aktif sporcu sayısı, il dernekler müdürlüğüne verilmiş son 3 yıla ait mali bilgileri ve spor kulüplerinin çalışma yaptıkları tesisler göz önüne alınmıştır. Bu çalışmaların hazırlanması safhasında bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Başkanımız İsmail Aydın ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde kulüplerimizin hesaplarına toplamda 100 bin TL’ lik nakdi yardım yatmış olacak” dedi.

“Spora Desteğimiz Devam Edecek”

Şehzadeler Belediyesi olarak imkânlar dâhilinde Spora destek verdiklerini ifade eden Başkan Çelik “Şüphesiz ki gönül daha fazla destek olmayı, daha fazla yardımda bulunmayı arzu ediyor. Ama bizde sıfırdan yola çıkarak bir Belediye kurmanın zorluklarını yaşıyoruz. Yeni bir belediye inşaa ediyoruz. Temiz ve güler yüzlü bir belediye kurma çabası içerisindeyiz. Kıt imkânlar içerisinde yaptığımız bu yardımların inanıyorum ki bereketi fazla olur, çünkü biz imkânsızlıklar içerisinde yürekten yardım ediyoruz. Aslında daha fazlası yapıla bilse, şüphesiz ki çok daha güzel olurdu. Spor ile ilgili olarak belediyede kendi spor kulübümüzü de kurduk. Ferdi branşlar da destek oluyor. Özellikle yazın spor okulları açıyorlar. Bunun yanı sıra kadınlarımıza hizmet verecek olan bir Kadın Spor Merkezini önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Orada kadınlarımız sürekli spor yapabilecekler. Karaağaçlı ve Çobanisa mahallelerimizde bulunana iki tane sahamız aktif olarak kullanıla biliyor. Bu sahaların bakımlarını yapıyoruz. Bu şekilde ki desteklerimizde inşallah artarak devam edecek. Allah sağlık ve imkân versin, birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

 “Farklı Görüşler Çatışma Unsuru Değil Zenginliğimizdir”

Rabbim ülkemizi bu yaşamış olduğumuz terör belasından kurtarsın. Burada bir kez daha alçakça, haince kurulan pusular sonucu kaybettiğimiz, hayatlarının baharında şehadet şerbeti içerek uğurladığımız şehitlerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yine cumartesi günü gerçekleşen ülkemizin birliğine kardeşliğine karşı yapılmış olan o alçakça saldırıyı da telin ediyorum. Orada vefat edenlere de baş sağlığı dileklerimi ifade etmek istiyorum. En önemlisi bir olmamız, birlikte olmamız. Farklı görüşlerimiz ve farklı tercihlerimiz ola bilir bunlar bizler için bir çatışma unsuru değildir. Bunlar bir zenginliktir. Yeter ki biz birbirimize saygı duymayı bir birimizi sevmeyi bilelim. Nasıl asırlar boyunca değişik inanç gruplarına bağlı insanlar yaşadıysa. Bundan sonra da yaşayacaktır. Ama Türkiye’ nin büyümesini istemeyen, güçlenmesini istemeyen özellikle de küresel güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları hep birlikte müşahede ediyoruz. ama bunları da hep birlikte aşacağız, Allah bu kötü günlerden bizleri korusun diyorum. Tekrardan programımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Spora destek verdiğiniz için, gençlerimiz ile ilgilendiğiniz için sporcu yetiştirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yolunuzu açık olsun, yolumuz açık olsun. Daha güzel toplantılarda, daha iyi müjdelerle bir arada olmayı temenni ediyorum. Yapacağımız bu yaklaşık 100 bin TL’ lik nakdi desteğinde tüm kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel