Öne Çıkanlar sosyal koruma İsmail Aydın ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi

Analı Kızlı Yakın Savunma
 

Manisa’nın Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Dünya Yakın Savunma Sporu kurslarına anneler çocuklarıyla birlikte katılıyor. Tamamen bir Türk sporu olan ve 7 yıldır yapılan sporda özellikle bayanların kapkaç gibi saldırı olaylarında kendilerini karşı tarafa zarar vermeden koruyabilmeleri amaçlanıyor. 

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan birbirinden ilginç kurslar büyük ilgi görüyor. Bu kurslardan biri olan Dünya Yakın Savunma Sporu kursuna hem çocuklar hem gençler hem de yetişkinler büyük ilgi gösteriyor. Kursa çocuklarıyla birlikte katılan anneler kendilerini ve çocuklarını savunabilmek için kursa geldiklerini söylediler. Genellikle çocukların katıldığı kursta lise öğrencileri İrem Kibar ve Betül Yılmaz da Muradiye’den kursa gelerek kendilerini savunma tekniklerini öğreniyorlar.
15 yıldır judo sporu ile ilgilenen Dünya Yakın Savunma Sporu Manisa İl Temsilcisi Nurşen Aydın kursla ilgili verdiği bilgide, “Dünya Yakın Savunma Sporu Türkiye’de yeni bir spor. 7 yıldır yapılıyor. Federasyon Başkanımız Sayın İbrahim Aktürk, kurucuları Tayfun Yavruoğlu ve Oğuzhan Aktürk’tür. Bu spor bir Türk sporudur. Bayanların, çocukların kendilerini koruma amaçlı, karşı tarafa zarar vermeden kendini korumayı amaçlayan bir spor dalı. İsrail’in yapmış olduğu bir sporun değişik bir versiyonu. Altyapısı tamamen Türk hocalarımıza ait. Almanya’dan gelmiş hocalarımız. Bu sporda bayanların kapkaç gibi saldırı olaylarında kendilerini koruma amaçlı. Bu spor Sağlık Bakanlığı tarafından onay verildiği takdirde özel güvenlikte ders olarak verilecek. İleriye dönük güzel bir spor bütün bayanlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYATA POZİTİF BAKIYORUZ
Kursiyerlerden biri olan ev hanımı Nurşen Gül ise “Ev hanımıyım. İki oğlum da judoya geliyor biri 9 diğeri 5 yaşında. Tamamen onların motivasyonlarını artırmak, sağlıklı yaşamalarını sağlamak için geliyoruz spora. Yakın savunma sporuna ben de katılıyorum Nurşen Hocamla birlikte çalışıyoruz. Yaklaşık bir aydır kursa geliyoruz. Dışarıdaki bazı kötü insanlardan kendimizi korumak amaçlı, hayata daha pozitif bakmak amaçlı bu sporu yapıyoruz.” diye konuştu.

KIZIYLA BİRLİKTE KATILIYOR
Kızı Bengüsu Südütemiz ile birlikte Dünya Yakın Savunma Sporuna katılan bir diğer kursiyer Zuhal Südütemiz ise “Yakın savunma sporuna başladım. Daha önce oğlum taekwondo yapmıştı kızımı da judoya yönlendirdim. Sporu seviyorum. Kendimi savunmak amaçlı bu spora katıldım ve destekliyorum kendimi ve hocamı. Hocamla beraber çalışıyoruz. Kursa kızımla beraber katılıyorum” dedi.

AMACIMIZ SPOR
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise kursla ilgili şunları söyledi: “Burada Dünya Yakın Savunma sporuyla ilgili bir çalışmaya tanıklık ediyoruz. Sadece çocuklarımız değil aynı zamanda annelerimiz de katılıyor buna. Her şeyden önce amacımız spor. Sağlıklı bünyeler, sağlıklı bedenler, sağlıklı zihinler kazanabilmek ve çocuklarımızın sağlıklı büyümelerine yönelik çalışmalar yapabilmek. Bunun yanı sıra çocuklarımızı o bilgisayar ortamlarından, kafe ortamlarından çocuklarımızı çekip daha planlı programlı disiplinli bir hayatı yaşamaları için böyle bir çalışma içerisine girdik Halk Eğitim Merkezimizin başkanlığında. Günümüz sorunları da göz ardı edilemez. Kapkaç, kadına yönelik şiddet gibi sorunlarla baş edebilmesi açısından bayanlarımızın bu tür sporlarla uğraşması da ayrı bir özellik katacaktır. Kendilerinde bir güven unsuru oluşturacaktır. Ben bu anlamda başta Halk Eğitim Merkezi yöneticilerimizi, hocalarımızı tebrik ediyorum ayrıca bayanlarımıza ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum bu tatil gününde burada bu etkinlik içerisindeler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel