Öne Çıkanlar sosyal koruma hazine bakanı Jandarma ekipleri Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi ak parti

ÖZEL “FAŞİZME KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİMİZ DEVAM EDİYOR”
 Meclis Genel Kurulu görüşmeleri iki kez ertelenen ve muhalefetin yoğun olarak eleştirdiği İç Güvenlik Paketi 17 Şubat Salı günü TBMM’de görüşülmeye başlandı. TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz Salı gününden bu yana, tartışma ve kavgalarla süren İç Güvenlik paketi görüşmelerine dün de devam edildi. Yoğun tartışmaların yaşandığı, kimi zaman kavga görüntülerinin ortaya çıktığı görüşmelerde dün AKP  “20 madde ya geçecek ya geçecek” demiş olmasına rağmen muhalefetin yoğun çabaları sonucunda sadece 5 madde kabul edildi. Kabul edilen maddeler içinde polise 48 saate kadar gözaltı yetkisi veren madde de var.

 19 SAAT SÜRDÜ, 5 MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi"  olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve  Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde  Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri 19  saat sürdü. Dün saat 14.00’de başlayan görüşmeler sabah saatlerinde sona erdi, milletvekilleri 19 saatlik mesai yaptı.

'BONZAİ' MADDESİNE MUHALEFETTEN DE DESTEK

TBMM Genel Kurulu’nda İç Güvenlik Paketinde yer alan sentetik uyuşturucu bonzai ile mücadeleyle ilgili 11. maddeye muhalefet de destek verdi ve oy birliğiyle geçti. Oylamanın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, uyuşturucuyla mücadele konusunda destek verdiklerini açıkladı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Sürekli olarak her yerde tekrarladıkları “bunlar bonzai yanlısı” iftiraları AKP’nin boynunda asılı kaldı. Üstelik, bir sonraki maddede Partimizin okul, ibadethane ve yurtlara 300 metreden yakın bölgelerde Bonzai ve uyuşturucu satışının cezasının artırılması için verdiğimiz önerge AKP oyları ile reddedildi.”


 

CHP’Lİ ÖZEL SOSYAL MEDYADAN DAKİKA DAKİKA GELİŞMELERİ PAYLAŞTI: “FAŞİZME KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİMİZ DEVAM EDİYOR”

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Twitter'dan kare kare fotoğraf paylaşıp, dakika dakika gelişmelerle ilgili bilgi verdi:

İşte Özgür Özel’in attığı o tweetler;

“24 Şubat Salı 02.15 İç Güvenlikte Md.12'deyiz Cumartesi 10 Maddeyi zorbalıkla geçirenlerin burnundan fitil fitil geliyor. 12 saatte 2 Madde”

“02.31 Faşizme Karşı Demokrasi Nöbeti”

“Saat 05.22 Tam 15 saat 22 dakikadır toplantı halindeyiz. Akıl almaz bir keşmekeş içinde, kimin ne dediği belli olmayan bir halde Meclis.”

“06.54 Tam 17 saattir Meclis'teyiz. Tasarının 16.maddesine geçtik. 17 saatte 5 madde. Cumartesi akşamki faşizmin bedelini AKP ağır ödüyor.”

“19 saatlik mesaiye dayanamayıp uyuyan vekillerini gizlemek isteyen AKP'liler Meclis TV kameralarına müdahale ediyor.”

“Bugün 20.Madde ya geçecek ya geçecek diyen AKP 19 saatin sonunda pes edip Meclis'ten kaçtı. Saat 08.30 15.00'ten itibaren mücadeleye devam”

MİLLETVEKİLLERİ ÇOCUKLARIYLA HELALLEŞİYOR

Genel kurul çalışmalarına ve İç Güvenlik paketine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Özgür Özel

“Tam bir haftadır AKP zorbalığına karşı direniyoruz. Dün de 19 saat boyunca Meclis’teydik. TBMM’de hukuk ve gelenekler alt üst olmuş durumda. Türkiye ise en karanlık günlerini yaşıyor. Öyle bir noktadayız ki milletvekilleri çocuklarıyla helalleşerek Genel Kurula geliyor. Yoğun muhalefetimiz her şeye rağmen devam edecek.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel