Öne Çıkanlar Başakşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü para

Özdağ; “Yüksekdağ’ın yanlışı Manisa olayı ile örtülemez”
 Manisa’da gözaltına alınan bayanların kelepçelenme olayından sonra oluşan tepkilerin haklı olduğunu ve hukukun genel ilkelerinden birinin masumiyet karinesi olduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Kimseyi suçu kesinleşmemişken bu şekilde aşağılamak, adi bir mücrim gibi teşhir etmek doğru değil. Ama yaşanan hadiseden sonraki tartışmaların başörtülü, başı açık ekseninde yapılması da o derece yanlış. Bu ülkede her vatandaşımızın hayatı, kişilik hakları, onuru eşit derecede kutsaldır. Herkese aynı hassasiyet aynı saygı gösterilmelidir. Ancak bunun da istismar edilmemesi gerekir” dedi.

MANİSA’DA YAŞANANLARI İSTİSMAR ETTİLER

Manisa’daki talihsiz görüntülerin bazı çevreler tarafından istismar edildiğini belirten Özdağ, “Gözaltına alınan bayanlara kelepçe takılması hadisesi bazı kesimler tarafından Silvan’da biber gazı yiyen Figen Yüksekdağ’ın olayı ile özdeşleştirildi. HDP eşbaşkanına yapılanlarla Manisa’da yapılanların eş değer olduğu vurgulandı. Bu aslında bir yanlışa tepkiden ziyade Yüksekdağ’ın kanuna, ahlaka, ülke menfaatlerine ve milletvekilliği görevine sığmayan yanlışlarını Manisa olayı ile örtme gayretiydi” dedi.

BİR MİLLETVEKİLİNİN MİLİTANDAN FARKI OLMALI

Manisa’daki uygulamanın hükümetin olağan bir uygulaması olmadığını belirten Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; ”Yaşanan talihsiz hadise tamamen istisnai ve Emniyet Müdürü’nün şahsi durumundan kaynaklanan bir yanlıştır. Anında gereği de yapılmıştır. Figen Yüksekdağ’ın ki ise bambaşka bir şeydir. Bir defa Silvan’da haftalardır son derece ciddi ve önemli bir operasyon yürütülüyor. PKK unsurları tarafından ilçe uzun zamandır kurtarılmış bölge haline getirilmiş, halk canından bezdirilmişti. Mahalle girişlerine hendekler kazılmış, bazı devlet kurumları boşaltılarak silahlı unsurlarla doldurulmuş, PKK adeta bölgede bir Kanton yapılanması ilan etmişti. Hiç bir devlet sinesinde bu tip yapılanmalara müsaade etmez. Hükümetimizin olayı mülayemetle çözme projesi terör örgütü tarafından bir nevi bölgede kurumlaşma, devletleşme fırsatı olarak görülmüştür. Devlet bu ihanet unsurunu söküp atmak için operasyonlar başlatmış, sivil halk zarar görmesin diye de sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. İşte Figen Yüksekdağ’ın biber gazına muhatap olduğu yer burasıdır. HDP eşbaşkanı ‘Oraya niçin operasyon yapıyorsunuz’ diyerek gitmiş, uyarılara rağmen Silvan’a girmek istemiş, dolayısıyla biber gazına muhatap olmuştur. Yani bu hanımefendi, oradaki PKK yapılanmasına müdahale edilmesine karşı çıkmakta, ‘Bırakınız Silvan PKK’ya kalsın’ demektedir. Ne diyecek güvenlik güçleri, “Buyurun Sayın Yüksekdağ gidin Silvan’a terörist arkadaşlarınıza moral verin’ mi diyecek? Şimdi bunu Manisa’da gözaltına alınan hanımlarla mukayese etmek mümkün müdür? Böyle bir şey sapla samanı karıştırmaktır. Bir milletvekilinin bir militandan farkı olmalı. PKK militanları bu tip olaylarda nasıl davranıyorsa, HDP milletvekilleri de öyle davranıyor. Sonra da bazı çevreler Türkiyelileşme türküleri söylüyorlar.”

YÜKSEKDAĞ’IN NİYETİ APAÇIK ORTADADIR

 Yüksekdağ’ın Silvan’a gitmesinin sebebi, uluslararası toplumun dikkatini oraya çekerek hem Türk devletini zor durumda bırakmak, hem teröristlere moral vererek dirençlerini artırmak hem de meseleyi uluslararasılaştırmak olduğunu ifade eden Özdağ, “Bunlar hep hesaplı kitaplı iyi düşünülmüş ihanet projelerinin sahneye konulmasıdır. Bir tarafta polise direnen zorla Silvan’a girmek isteyen militan davranışlı, eylemin ortasında bir kadın, diğer tarafta gözaltına alınmış, artık canı, namusu devlete teslim edilmiş, hiç bir direnme, karşı koyma, kaçma belirtisi göstermeyen hanımlar var. Bunları aynı kefeye koymak hem ahlaksızlık hem de vicdansızlıktır” diye konuştu.

ADALET HERKESE HAKETTİĞİ ŞEKİLDE DAVRANIR

Türkiye’nin terörle mücadelesine kararlı bir şekilde devam edeceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu ülkenin bir santim toprağı bile kimseye yar edilmeyecektir. Silvan’da yapılan doğrudur. Sokağa çıkma yasağını eleştirenler sivil vatandaşa zarar vermemenin varsa başka yolu bunu göstersinler. Güvenlik güçlerinin ikazına, devletin aldığı kararlara aldırmayan bir kişi Manisa’daki hanımlarla özdeşleştirilemez. Adalet herkese eşit davranmak değil, herkese layık olduğu şekilde davranmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel