Öne Çıkanlar salihli manisa Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul Serbest Gündem

Özdağ, Baybatur ve Çerçi'den demokrasi mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, milletin sandığa büyük bir teveccüh gösterdiğini belirterek akşam saatlerinde Türkiye’de yeni bir sayfa açılacağını ve tek başlarına iktidar olacaklarını söyledi. Özdağ, muhalefet partileri ve illegal örgütlere de seslenerek, “Hiç kimse sokağa tevessül etmesin. Herkes nizama inansın, herkes intizama inansın” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Özdağ, oyunu Manisa’nın Şehzadeler İlçesi Ali Rıza Çevik İlkokulu 1191 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve partililerle birlikte gelen Özdağ, oyunu kullandıktan sonra seçim sonuçlarını beklemek üzere Ankara’ya gideceğini belirtti. Oyunu kullanmak için vatandaşlarla birlikte sırada bekleyen Özdağ, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, milletin teveccühünün yine AK Parti’den yana olacağını ve seçim sonuçlarının çok büyük sürprizler getireceğini belirtti.



MİLLET İRADESİ TECELLİ EDECEK

Türkiye’nin 1046 yılından bugüne oy kullandığına dikkat çeken Özdağ, “O günden bugüne demokrasiyi içselleştiren bir halkımız var, bir milletimiz var. Bu millet 7 Haziran’da sandıklara gitti. Türkiye’de bir hükümet kurulamadı, koalisyon kurulamadı. Bir noktada geçici hükümetlerle, anayasal hükümetlerle idare ettik. Şimdi 1 Kasım seçimlerindeyiz. Milletimiz sandığa gidiyor. 7 Haziran’da yüzde 84 oy kullanılmıştı ben bu seçimde katılımın yüzde 90’ın üzerine çıkacağını tahmin ediyorum. Türkiye demokrasiyi seviyor. Türk milleti cumhuriyeti seviyor, millet iradesini seviyor ve 1 Kasım akşamı millet iradesi tecelli edecek” dedi.

Ülkenin demokrasiyi içselleştiremeyenler tarafından sekteye uğratıldığını anlatan Özdağ, şöyle konuştu: “1960, 1971, 1980, 1997’de darbeler oldu. Zaman zaman darbe girişimleri oldu. Milletine güvenmeyen, milletinin iradesine inanmayan zaman zaman oligarşik bürokratlar oldu. Zaman zaman kirli ve şantajcı sermayedarlar ve medya patronları oluştu, cuntacılar oldu. Ama millet her zaman bunlara cevabını sandıkta verdi ve bundan sonrada sandıkta cevabını vermeye devam edecektir. Özellikle son 15-20 senedir Türkiye’de demokrasinin alanını genişletmek, demokrasiyi içselleştirmek, siyasetin alanını genişletmek, siyasete seviye kazandırma noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerine düşen görevleri fazlasıyla yapmaya çalıştı.” 

Sandıklara milletin iradesinin yansıdığını ifade eden Özdağ, şunları söyledi:

“Milletin iradesi sandığa, sandığa yansıyan irade de TBMM’ye yansıyacak. Orada bir hükümet kurulacak Allah nasip ederse. Milletin o iradesine herkes saygı duyacak. Türkiye’deki 80 milyon saygı duyacak, biz de saygı duyuyoruz. Biz biliyoruz ki gerçek demokrasilerde bütün senaryoları halk yazar, bütün rolleri halk dağıtır. Hiçbir medya patronu, hiçbir sermayedar, hiçbir cuntacı, hiçbir oligarşik bürokrat rol dağıtamaz. Burada kimin iktidar olacağına, kimin muhalefet partisi olacağına, kimin ana muhalefet olacağına millet karar verecek. Ben de burada Ali Rıza Çevik İlkokulunda oyumu kullandım.”



MİLLET İRADESİ AK PARTİ DİYECEK

Milletin dokusunu anlamadan, milletin değerlerine saygı duymadan koşanların maalesef 10 seçimdir mağlup olduklarını anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de 11. seçimi kazanacağız. Akşamleyin saat 21.00 sularında Sayın Başbakanla beraber genel başkan yardımcılarımız ve bakanlarımızla beraber bir balkon konuşması yapacağız." 

Millet iradesinin yine AK Parti diyeceğini anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Millet iradesi yine siyasi istikrar diyecek. Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı getirecek. Ekonomik istikrar bizim dışarıda dış dünyada itibarımızı oluşturacak Allah nasip ederse. Ben bize destek veren milletimize çok teşekkür ediyorum. 21.00’de sayın başbakan şöyle konuşacak temenni ediyorum inşallah: ‘Bize 30 milyon küsur kişi oy verdi ama biz 80 milyonun hükümetiyiz, 80 milyonun iktidarı olacağız.’ Yunus Emre’nin sözleriyle hitap edeceğiz milletimize: ‘Ben gelmedim kavga için. Benim işim sevgi için, Allah’ın evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.’ diyeceğiz. Madde ve mana planın da Türkiye’yi zengin ve özgür kılmak, demokrasiyi daha çok içselleştirmek, insan hak ve özgürlüklerinin alanını genişletmek, fikir hürriyetini, teşebbüs hürriyetini ve inanç hürriyetini Türkiye’de hakim kılmak, gelir dağılımında dengeli ve adaletli bir gelir dağılımı sağlamak, eğitimde fırsat eşitliğini oluşturmak bizim iktidarımızın görevi olacak. Sandıkları geziyorum. Milletimiz sandıklara teveccüh ediyor. Çünkü bizim milletimiz cumhuriyeti ve demokrasiyi çok seviyor.”



AKŞAM BÜYÜK SÜRPRİZ OLACAK

Özdağ, bir gazetecinin AK Parti’nin tek başına iktidar olamaması durumunda yeniden bir erken seçim olup olmayacağı sorusuna şu cevabı verdi:

“Biz akşamleyin tek başımıza iktidarız efendim. Anketler yanılmıyor, henüz suç. Saat 17.00’den sonra açıklayabilirim. Elimizde çok ciddi veriler var. Türkiye’de bu anketler hemen hemen yanılmıyor. Şuana kadar biz o anketleri 43-44 olarak gördük. Akşamleyin bir sürpriz bekleyin. Güzel şeyler olacak Türkiye’de inşallah. Türkiye, Japonya olacak, Almanya olacak. Sadece küçük ölçekli devlet olmaktan Recep Tayyip Erdoğan bu devleti bu milleti orta ölçekli devlet haline getirdi. Çünkü Sayın Recep Tayyip Erdoğan şanssızdı hem şeytan taşladı hem ibadet etti. Şimdi ise bundan sonra ibadet edeceğiz Allah nasip ederse. Hiç kimse sokağa tevessül etmesin. Herkes nizama inansın, herkes intizama inansın. Bizim devlet geleneğimizde nizam vardır, intizam vardır."

Bizim devlet geleneğimizde sokağın kaos olduğunu anlatan Özdağ, şunları söyledi: "Millet iradesini herkes içselleştirsin. Özellikle muhalefet partisi liderlerine söylüyorum. Özellikle Türkiye’yi karıştırmak isteyen illegal örgütlere söylüyorum. Devletimiz güçlü, milletimiz iradesi üzerinde ipotek istemiyor, vesayet istemiyor. ‘Ben kendi kararımı kendim veririm. Sen benim adıma çalışma’ diyor. ‘Sen benim adıma konuşma’ diyor. ‘Konuşacaksam kendi adıma kendim konuşurum’ diyor. Biz akşamleyin balkon konuşması yapacağız. Türkiye’nin iktidarı olma noktasında yeni bir sayfa açılacak. İnşallah Türkiye’yi büyük ölçekli devlet yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”

 AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BAYBATUR, OYUNU KULLANDI

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, oyunu 23 Nisan İlkokulu 1115 nolu sandıkta eşi Esra Baybatur ile birlikte kullandı.

Sabah saatlerinde oyunu kullanan ve oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan Murat Baybatur, 1 Kasım seçimlerinden AK Parti'nin tek başına iktidar olarak çıkacağını ve Türkiye’deki istikrar, huzur ve kardeşlik ortamının devam edeceğini belirtti. 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananların Türkiye’ye çok büyük zararlar verdiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananları hep birlikte gördük. İnanıyorum ki bugün sandıklardan çıkacak sonuç ile barış, kardeşlik ve istikrar ortamı 14 yıldır olduğu gibi devam edecektir. Hangi siyasi görüşten olursak olalım bugün sandıklar da oylarımızı kullanıyor ve demokrasi bayramını yaşıyoruz. Sandıklardan çıkacak sonuçlar ülkemiz, milletimiz ve ümmetimiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin kararı başımızın üstündedir. 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum."dedi. Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Baybatur, daha sonra kendisini bekleyen vatandaşlarla fotoğraf çekilip sohbet etti.

BAŞKAN ÇERÇİ OYUNU KULLANDI

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, eşi Dr. Melek Çerçi ile birlikte oyunu kullandı. Başkan Çerçi, “Toplum vicdanı kendi iradesini aklını ortaya koyacak ve en iyi kararı verecektir.” dedi. 

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 23 Nisan İlkokulu 1123 nolu sanıkta oyunu kullandı. Eşi Melek Çerçi ile beraber oyunu kullanan Başkan Çerçi, “Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Bir kere daha milletin iradesi inşallah sandığa yansıyacak. Öncelikle sağlıklı, güzel bir seçim olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Huzur içerisinde bir seçim olması temennisinde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Kimsenin burnu kanamadan. Huzur içerisinde bir seçim olsun. Milli irade sandığa en iyi şekilde yansısın. Bundan sonra içeride dışarıda ya da ülkenin bazı yerlerinde seçmen iradesine baskı olmadan herhangi bir ipotek koymaya çalışmadan toplumun iradesini tehdit etmeden biliyorsunuz Türkiye’de böyle şeyler bazı gruplar tarafından yapıldı geçmişte. Ama genel olarak Türkiye 1950 yılından beri çok partili demokratik hayata geçtiğinden beri büyük oranda seçimlerde milletin iradesini yansıtmıştır. Bu anlamda 1950’den beri sıkıntı doğmamıştır. Bugünde böyle olacaktır. Bazı gruplar bazı zihniyetler bunun aksini iddia edebilir ama mahşeri vicdanda bunlar çok fazla kaile alınmaz. Toplum vicdanı kendi iradesini aklını ortaya koyacak ve en iyi kararı verecektir. Ve Türkiye için hayırlı bir seçim olacaktır. Haziran’da biraz sıkıntılı süreç başladı şimdi bu seçimler çok daha hayırlı olacaktır. Türkiye’nin önü açılacak. Çok daha güzel günler Türkiye’yi bekliyor. Şimdiden seçim sonuçları ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel