Öne Çıkanlar sosyal koruma ak parti hazine bakanı Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi Jandarma ekipleri

Özdağ 1 Kasım öncesi Ahmetli’deydi
 Geçmişine sahip çıkan, geleceğe ise tam donanımlı genç nesiller oluşturma yolunda önemli bir başarı elde ettiklerini kaydeden Özdağ, “Tarihini, dilini bilmeyenler kültürel hayattan koparlar. Nasıl bir gençlik istiyorsak gelecek kuşaklara o imkanları sunacağız ki geleceklerini ona göre şekillendirelim. Ahmetli ilçemizde ki Gençlik Merkezi böyle önemli bir hizmet sunuyor. Burada gençlerimiz sanatla ilgileniyorlar, müzik aletlerini çalmayı öğreniyorlar, tiyatro ile ilgileniyor ve kitap okuyorlar. Gençlerimiz hem tahsillerini en iyi şekilde tamamlayacaklar, ilim irfan sahibi olacaklar hem de kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de ilgilenerek sosyal bir birey olmanın mutluluğunu yaşayacaklar” dedi.

1 Kasım genel seçimleri öncesinde Ahmetli ilçesinde vatandaşlarla buluşan ve seçim beyannameleri hakkında bilgi vererek talep ve sorunları dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Ahmetli İlçesi Gençlik Hizmetlerine bağlı Gençlik Merkezini ziyaret etti. Ziyarette Türkiye’nin geleceğini inşa etme hedefinde olduklarını belirten Özdağ, “Gençlik adına yapılan hiçbir yatırım boş değildir” şeklinde konuştu. Gençlik Merkezlerinin amacının kültürel ve sosyal birlikteliği, oluşumu sağlamak olduğunu kaydeden Özdağ, “Ben bu merkezlere yaptığım her ziyarette genç arkadaşlarla yaptığım istişareler neticesinde Akif’in Neslini görüyorum. Bu genç arkadaşlarımız hem tahsillerine devam ediyorlar hem de Gençlik Merkezlerinde bir araya gelerek kültür ve sanatla uğraşarak yeteneklerini geliştiriyorlar” diye konuştu.

MANİSA’DA 8 OSMANLI SULTANI YETİŞTİ

Ziyaret esnasında Ahmetli Gençlik Merkezinde bulunan Manisa Şehzadeleri köşesini de inceleyen Özdağ, “Manisa ilimiz tarım ve sanayisiyle olduğu kadar aynı zamanda tarihiyle de çok önemli bir şehrimiz olarak Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman başta olmak üzere 8 Şehzade yetiştiren tarihi bir şehir. Günümüzde de hala bu tarihsel doku kendini koruyor ve hissediliyor.  Devlet işlerinde tecrübe kazanmak için gelen şehzadeler burada tüm alanlarda eğitim görmüşler ve usta ellerde yetiştirilmişlerdir. Mesela bir şehzadenin annesi ; padişah eşinin ve şehzade anneliğinin nasıl olması gerektiğini burada alacağı eğitimle öğrenmiştir. Bu anneler tarafından yetiştirilen şehzadelerden her biride cihan padişahlığına adaydı. Nitekim de bu böyle olmuş ve Osmanlı sultanları tarihe yön vermişlerdir” ifadesinde bulundu.

 ESNAFA 30 BİN TL’YE KADAR FAİZSİZ KREDİ

Ahmetli Gençlik Merkezinin ardından çarşı esnafını ve Salı pazarı esnafını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 1 Kasım seçimleri öncesinde her kesimi ilgilendiren bir seçim beyannamesi hazırladıklarını bu beyannamede esnafı ve çiftçiyi sevindirecek önemli müjdeler bulunduğunu belirtti. Esnaf, KOBİ ve çiftçiye faizsiz kredi imkanı sunulacağını ifade eden Özdağ, “Esnafımız ekonominin can damarı, bu nedenle esnafımıza çok önemli veriyor, AK Parti iktidarları döneminde gülen yüzünü daha fazla güldürmek için gayret sarfediyoruz. Bu çalışmalarımız ve gayretlerimiz neticesinde esnafımıza 30 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği verilmesinin önünü açıyoruz. Bununla da kalmayacak ve basit usulde vergilendirilen esnaflarımızdan yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. KOBİ’lere de önemli müjdelerimiz var. Bu müjdelerden birini Ahmetli esnafımızla birlikteyken ifade etmek istiyorum. KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak için taşınırların teminat olmasının önündeki engelleri kaldırıyoruz. KOBİ'lerin borsaya açılma faaliyetlerini destekleyecek Kredi Garanti Fonu'nun kefalet sağladığı KOBİ sayısı artırılmasını sağlayacağız. Belki de en önemlisi girişim sermayesi fonlarının yaygınlaştırılması hususunda ne gerekiyorsa bunun önünü açacağız” dedi.

YEM VE GÜBRE’DE KDV KALKIYOR

Tarımda nakit olarak verilen hibe destekleri tutarını 10 milyar TL'ye kadar yükselteceklerini belirten Özdağ, “Yemde, gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Genç girişimcilere, işadamlarına destek sunduğumuz gibi genç çiftçilere de destek vermek boynumuzun borcu. Bu genç çiftçi kardeşlerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Bunun yanı sıra İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtritıbbiaromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasını sağlayacağız. Çiftçi kardeşlerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verilmesini sağlayacak, maliyetleri düşürmek için seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulatacağız. Zaten marka bir şehir olan Manisa ilimizi sağladığımız bu imkanlarla sanayiden sonra tarımda da zirveye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜKLERİN ALANINI GENİŞLETTİK, ÖNÜNÜ AÇTIK

AK Parti olarak Türkiye’de din ve fikir Özgürlüklerinin alanını genişlettiklerini ve önünü açtıklarını ifade eden Özdağ, “Eğitim sisteminde ve çalışma alanında kangren haline dönüşmüş bir çok yarayı sardık ve bir çok yasağı da ortadan kaldırdık. Eskiden inançları gereği başörtüsü takan kardeşlerimiz ya okullarını yarım bırakmak zorunda kalıyorlardı ya da maddi imkanı varsa yurtdışında okumak mecburiyetinde kalıyorlardı. Sözümüzü tuttuk ve üniversitelerde, kamu kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırdık. Bunu yapmak Türkiye’de çok zordu. Bunu ve benzeri hakları geçmiş dönemlerde yapmak isteyenleri Türkiye’de astılar. Demokrat Parti döneminde ‘Adnan Menderes ezanı Arapça okuttu’ diyerek Menderes’i astılar. Halbuki ezan Arapça değil ki Allah’ça yani Rab’ca. Onu dahi bilmiyor bu darbeciler” diye konuştu.

ÖZDAĞ’DAN CHP’Lİ ÖZEL’E SERT ELEŞTİRİ

Özdağ sözlerine şöyle devam etti; “Biz çocuklarımız dinimizi, Kuran’ı Kerim’i ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrensinler diyerek Kuran’ı Kerim, Peygamberimizin Hayatını ve Osmanlıca Türkçesini seçmeli ders yaptık. Ama birileri rahatsız oldu bundan. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Ben bu eğitim sistemini protesto etmek için çocuğumu iki günlüğüne okula göndermeyeceğim’ demişti. Niye göndermeyeceksin dediklerinde ise gerici eğitim olduğunu ifade ederek bu nedenle eğitim sistemini protesto ettiğini ifade etmişti. Ey Özgür Özel kardeşim! Sen çocuğuna Kuran’ı Kerim dersini, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatı dersini aldırmak istemiyorsan yine aldırma sonuçta seçmeli ders ama vatandaşlarımızdan isteyenler aldırsın sana ne? Seni niye ilgilendiriyor? Özgür Özel’in gerici eğitim dersi demesinde ki kasıt Kuran’ı Kerim dersi, Peygamberimizin hayatı ve Osmanlıca Türkçesi dersi yani atalarımızın dili.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel